Gammeluddshemmet

Gammeluddsvägen 51, 132 46 Saltsjö-Boo

Gammeluddshemmet är ett familjeägt företag vilket möjliggör nära kontakt till både dig o dina anhöriga. Det ligger naturskönt på en udde med vattenutsikt och stor härlig trädgård omger de två byggnaderna och erbjuder många tillfällen till rekreation.

Fakta om Gammeluddshemmet

  • Hyra 3900-6000 kr

  • Storlek 32 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 60 kb)

Beskrivning av Gammeluddshemmet

Presentation

Gammeluddshemmets vårdideologi är att ge dygnet-runt-omsorg utifrån våra ledord, att erbjuda dig avlastning/avlösning genom korttids- och växelvård med möjlighet för anhörigvårdare att följa med, att ge möjlighet för återhämtning efter sjukdom och/eller förlust av anhörig, att utgöra ett "semesteralternativ" för dig som vårdas i slutenvård/hemmet, att erbjuda vård i livets slut samt att stödja anhöriga i deras arbete som anhörigvårdare. Gammeluddshemmets goda omvårdnad omfattar ledorden gemenskap, trygghet och delaktighet.

Verksamheten har bedrivits av samma ägare sedan 1994 vilka har stor erfarenhet av äldreomsorg och anhörigstöd. Vi arbetar ständigt med att förbättra oss utifrån resultatet från våra kvalitets- och verksamhetsuppföljningar och vi har tydliga rutiner för att kvalitetssäkra vår verksamhet. Personalen kompetensutvecklas genom intern och extern utbildning. Personalen är handplockad efter sin utbildning och sociala kompetens.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö
Boendemiljö

Gammeluddshemmet ligger naturskönt med vattenutsikt. Parrummmen i souterrängplan har altan mot vattnet. Matsalarna och salongerna är trivsamt möblerade. Promenera runt huset och sedan till bryggan för att sitta en stund.

Vi har 32 platser varav 9 i gruppboende med demens. Vi erbjuder även korttidsvård och växelvård.

Utemiljö

Utemiljö

Vi har stor trädgård och flera altaner.

Måltider

Vi har eget kök där all mat tillagas. Vi serverar oftast husmanskost av olika slag men även mat med nya smaker och från andra kulturer. Frukt, kaffe med dopp och mellanmål serveras på speciella tider men givetvis också efter önskemål. Tillgång till specialkost finns efter behov. Vi ser alla måltider som en viktig tid för social samvaro för dig som gäst och vi vet att dofterna av mat och nybakt kittlar till god aptit. Vi erbjuder valmöjlighet både till frukost och lunch mellan två rätter. Under storhelger dukas långbord för våra gäster och anhöriga.

Aktiviteter

Vacker miljö för promenader. På sommaren görs en båtutflykt. En socioterapeut ansvarar för den sociala gemenskapen. Underhållning varje helg. Varannan tisdag kommer kyrkan och håller andakt.