Skolörtens vård- och omsorgsboende

Edelundavägen 3, 165 70 Hässelby

Vi vill ge bästa möjliga individuella omvårdnad i en trivsam och hemlik miljö

Fakta om Skolörtens vård- och omsorgsboende

 • Hyra 6580-7946 kr

 • Storlek 32 lägenheter totalt, 8 per enhet

 • Typ av boende Demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • 86% Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,8 kb)

Beskrivning av Skolörtens vård- och omsorgsboende

Presentation

Skolörtens vård- och omsorgsboende är ett boende för äldre personer med demenssjukdom och stora behov av omsorg/omvårdnad. Vi ger en god omvårdnad där den boendes behov av självständighet, integritet, trygghet och livskvalitet beaktas. Vi stödjer den boende till en meningsfull tillvaro med ett innehåll i dagen.

Personalen består av undersköterskor, vårdbiträde och sjuksköterskor, de flesta har flerårig erfarenhet av äldrevård. All personal uppdaterar kontinuerligt sina kunskaper inom demensvård. Undersköterskor/vårdbiträden finns på plats under dygnets alla timmar. Vi ger en god och säker hälso-och sjukvård med tillgång till sjuksköterska dygnet runt. Sjuksköterkorna har lång erfarenhet av sjukvård. Vi vill ge bästa möjliga individuella omvårdnad i en trivsam och hemlik miljö. Sjukgymnast och arbetsterapeut arbetar genom omsorgspersonalen för att stödja den boende genom ett funktionsbevarande arbetssätt. Vi ser till, och bevarar, det friska.

På Skolörtens vård- och omsorgsboende ska de boende och deras närstående vara trygga med våra insatser och kunna påverka sin livssituation och omsorg. En person i personalgruppen utses till din kontaktman som bevakar dina intressen tillsammans med dig. Vid inflytning sker ett välkomstsamtal där vi gör en gemensam plan där du och din närstående får berätta vad som är viktigt för dig. De boende ska ha möjlighet att vara delaktiga i planeringen och utförandet av insatserna, vilket skapar förutsättningar för dig och dina närstående att känna trygghet. Vi vill uppmuntra till att behålla dina sociala kontakter och därför är närstående och vänner alltid välkomna. Det finns inga bestämda besökstider.

Boendemiljö

Alla lägenheter har balkong eller uteplats.

Boendet ligger i ett naturskönt villaområde, boendet består av två hus. Varje hus har 16 lägenheter som är fördelade på två våningsplan. Lägenheterna har ett rum och kök, två hus har lägenheter med öppen planlösning. Vi har även möjlighet till parboende i tre av våra lägenheter (två rum och kök). Storleken varierar mellan 38 och 47 kvadratmeter och hyran uppgår till 6580-7946 kronor per månad. I varje lägenhet finns toalettutrymme med dusch, säng ingår. I övrigt inreder du lägenheten efter eget tycke och smak, ta gärna hjälp av personalen. Alla tre husen har hemtrevliga gemensamma utrymmen såsom kök och vardagsrum.

Utemiljö

Boendet ligger vid ett naturskönt villaområde. Utemiljön runt husen stimulerar till utevistelse i trädgården, och kan bidra till en trivsam stund i den lummiga miljön. Det finns promenadvänliga gångar runt husen.

Måltider

Årets högtider uppmärksammas alltid lite extra.

Vi fokuserar på måltiden och att du som bor på boendet ska tycka att maten smakar bra, att den serveras i en trevlig miljö och att måltiden är en fin stund på dagen. Måltiden ska vara en av dagens höjdpunkter och maten ska vara god och näringsrik. Maten präglas av årstiderna och följer de svenska traditionerna. Smaken, doften, utseende och konsistensen är mycket viktiga delar i hela måltidsupplevelsen. Maten tillagas i restaurangen på Skolörtens servicehus, som ligger i närheten, cirka 50 meter från oss.

Aktiviteter

Vi arbetar fortlöpande för att öka livskvaliteten för dig som bor hos oss och för att skapa innehåll i dagen. Fokus ”en meningsfull tillvaro med ett innehåll i dagen” är ett högt prioriterat område hos oss på Skolörtens vård- och omsorgsboende. Aktiviteter planeras såsom aktiviteter som du gör enskilt tillsammans med kontaktmannen och aktiviteter på enheten i grupp. Personalen arrangerar under året evenemang gemensamt för de boende både utomhus och på sina respektive enheter. På Skolörtens vård- och omsorgsboende finns tillgång till en utbildad vårdhund som är till stor glädje för dig som bor här.