Axelsbergs vård- och omsorgsboende

Kinmanssonsvägen 41-43, 129 35 Hägersten

Här ska du känna dig trygg och få hjälp och stöd efter dina individuella behov.

Fakta om Axelsbergs vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6510-7414 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 82% Nöjda med boendet

  • 91% Nöjda med bemötandet

  • 70% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 55,9 kb)

Beskrivning av Axelsbergs vård- och omsorgsboende

Presentation

Välkommen till Axelsberg med Mälaren runt hörnet. Här ska du känna dig trygg och få hjälp och stöd efter dina individuella behov. Detta ska uppnås med kontaktpersonens samarbete med dig och dina närstående. Vi ett varierat utbud av aktiviteter. Här finns också dagverksamhet, seniorboende, korttidsboende, vård- och omsorgsboende och vård- och omsorgsboende med demensinriktning.

Här kan du känna dig trygg och få hjälp och stöd utifrån dina behov. Du påverkar själv din vardag. Du bemöts utifrån våra värdegrunder delaktighet, helhet och respekt. Det finns möjlighet till parboende.

85 % av omsorgspersonalen har grundutbildning och är validerade mot framtagna yrkeskrav. Det finns sjuksköterska och arbetsterapeut och sjukgymnast. Finsktalande personal finns.

Boendemiljö

Det finns 27 lägenheter (40-50 kvm) som har hög standard med hall, hygienutrymme med tvättmaskin och torktumlare och egen balkong. Det finns matsal, samvarorum och en stor vinterträdgård.

Utemiljö

Vi har en stor vinterträdgård.

Måltider

Vi lägger stor vikt vid att skapa en trivsam miljö. Lunch och middag kommer från restaurangen på Fruängsgården, övriga måltider tillagas på våningsplanet. Högtider och bemärkelsedagar uppmärksammas.

Aktiviteter

Vi erbjuder dagliga aktiviteter utifrån dina individuella önskemål och behov. Gruppgymnastik, qigong, promenadgrupp och fredagsdans finns för hela boendet.

Du har även tillgång till Seniorhälsans aktiviteter.