Tussmötegården (Demens)

Ramviksvägen 211 plan 0, 122 64 Enskede

Vi erbjuder dig ett tryggt boende med egen lägenhet och sociala mötesplatser

Fakta om Tussmötegården (Demens)

  • Hyra 5867-7151 kr

  • Storlek 17 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 83% Nöjda med boendet

  • 92% Nöjda med bemötandet

  • 64% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,9 kb)

Beskrivning av Tussmötegården (Demens)

Presentation

Tussmötegården (som tillhör Stureby vård och omsorgsboende) är ett modernt boende där traditioner och utveckling går hand i hand. Vi riktar oss till dig med demensdiagnos. Vi erbjuder dig ett tryggt boende med egen lägenhet och sociala mötesplatser. Sociala aktiviteter och måltider är en central punkt i vår omsorg.

Hos oss kan du känna dig trygg och bli bemött med respekt och värme. Dina behov och önskemål står i centrum. Vi uppmuntrar till självständighet och delaktighet i vardagen och erbjuder ett rikt aktivitetsutbud.

All personal har adekvat utbildning. Vi vidareutbildar oss kontinuerligt för att kunna ge dig den absolut bästa omsorgen. Vi har arbetsterapeuter och sjukgymnaster på plats vardagar.

Personalen utbildas i de nya nationella riktlinjerna för demensvård i ett omfattande samarbetsprojekt med Karolinska Institutet.

Boendemiljö

Lägenheterna, 32-44 kvm, har eget badrum. Det finns 9 lägenheter/grupp. Möjlighet till parboende finns. Förutom säng, så möblerar du själv din bostad. Gemensamma dagrum, kök och balkong.

Utemiljö

Utemiljö

En vacker park omger boendet.

Måltider

Förutom frukost mellan- och kvällsmål så har du har alltid minst två olika maträtter till lunch och middag att välja på. Du kan äta i ditt hem eller i den gemensamma matsalen tillsammans med andra.

Aktiviteter

Din vardag ska kännas meningsfull. Vi erbjuder stimulerande aktiviteter på samtliga enheter. Vi har en aktivitetsansvarig arbetsterapeut som ansvarar för att erbjuda ett rikt aktivitets- och kulturutbud.