Nymilen

Tunnlandsvägen 95, 168 36 Bromma

”På Nymilen väljer du själv hur du vill forma din dag utifrån dina önskemål. Varje dag ska kännas meningsfull för just dig och du får möjlighet att behålla ditt levnadssätt med stöd och hjälp.”

Fakta om Nymilen

  • Hyra 6927-7548 kr

  • Storlek 45 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 62% Nöjda med boendet

  • 88% Nöjda med bemötandet

  • 73% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,5 kb)

Beskrivning av Nymilen

Presentation

Nymilen ligger på Tunnlandsvägen i Bromma med närhet både till Brommaplans brus och Drottningholms vackra natur. Här finns sammanlagt 45 platser uppdelade på 5 avdelningar med inriktning på demensvård och somatik.

Nymilen erbjuder vård och omsorg med hög kvalitet med respekt för den enskildes önskemål och behov. Vi arbetar efter Vardagas koncept för äldreomsorgen som heter ”Den Goda Dagen”. Målet är att varje dag ska vara en så bra dag som möjligt för varje individ, anpassad efter dennes resurser, behov och erfarenheter.

Vardaga driver knappt 100 verksamheter inom äldreomsorg och hemtjänst i hela Sverige. I Stockholm finns vi representerade i alla stadsdelar och i flertalet kranskommuner.

Sjuksköterska och undersköterskor finns på plats dygnet runt och en arbetsterapeut samt en sjukgymnast arbetar också hos oss. Läkare kommer till Nymilen varje vecka.

Boendemiljö

De fem bostadsgrupperna i huset ligger placerade runt en vinterträdgård; en ljus och vacker vinterbonad och inglasad gård. Närheten till naturen är påtaglig i hela huset och vinterträdgården med glastak där man ser himlen och kan njuta av växtlighet året om är en tillgång.

Våra allmänna utrymmen är inredda med möbler i gustaviansk stil med kristallkronor i taket och öppen spis. Vi har också ett SPA där man får avkoppling och lugn. Varma färger gör att det blir en varm och hemlik atmosfär. Bostadsrummen är mellan 30 och 40 kvm stora, de är ljusa och har stora fönster som släpper in ljuset och färgerna från naturen som omger Nymilen. Självklart tar man med sina egna möbler till Nymilen. Utanför den egna dörren finns en postlåda.

Utemiljö

Det finns en vinterträdgård; en ljus och vacker vinterbonad och inglasad gård.

Måltider

Vi får den varma maten levererad med catering, varje måltid finns med två olika måltidsalternativ. Måltidssituationen ser vi som en möjlighet till social samvaro och den skall präglas av lugn och ro, samtidigt som maten skall vara nyttig och god. Vi håller kostråd varje månad där vi hela tiden diskuterar kosten och måltidssituationen.Våra måltider är alltid tillfälle till en stunds njutning av god mat i vacker miljö, när helgen kommer dukar vi till fest!

Aktiviteter

Vi har ett SPA där man får möjlighet till avkoppling och lugn.