Nytorgsgårdens vård- och omsorgsboende

Nytorgsgatan 44, 116 40 Stockholm

Vårt motto är att det är vi som är gäster i den boendes hem och vi bemöter varje individ med lyhördhet och respekt.

Fakta om Nytorgsgårdens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6610-7405 kr

  • Storlek 31 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 75% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 80% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Nytorgsgårdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Nytorgsgården är ett mindre boende avsett för dig med en demens sjukdom. Lägenheterna har utsikt över Nytorget och Sofia kyrka eller mot en trevlig innergård. I huset ligger Nytorgsträffen där vi bedriver olika former av aktiviteter för äldre.

Majoriteten av omvårdnadspersonalen har grundläggande utbildning som vårdbiträde eller undersköterska. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns på enheten och jobbar med att sprida ett rehabiliterande synsätt.

Anhörig och närstående uppmuntras till att delta i välkomstsamtal samt vid fortsatt planering av omvårdnaden. Kontaktmannen dokumenterar i genomförandeplanen hur den boende vill att omvårdnaden ska utföras. Kontinuerlig uppföljning sker.

Fotvård finns i huset. Möjlighet att boka frisör finns. Vid behov finns möjlighet att installera larm i samtliga lägenheter.

Boendemiljö

Boendet har en hemlik miljö. Alla har möjlighet att bestämma över sin egen boendemiljö i sin lägenhet. Antalet lägenheter är 31 på mellan 33-45 kvm uppdelade på olika enheter efter inriktning.

Utemiljö

uteplats

I närområdet finns Nytorget och ett flertal mindre parker som vi besöker på våra promenader. På innergården finns en uteplats som bjuder på både sol och skugga där vi fikar, grillar och umgås.

Måltider

Frukost lagas på enheten.

Frukost och mellanmål samt efterätter lagas på enheten. Lunch och middag beställs från kostentreprenör och sluttillagas på enheten. För den som önskar finns möjlighet att inskaffa vin eller öl till maten. I lägenheterna finns kylskåp och kokplatta, det finns också möjlighet att ha kaffebryggare.

Aktiviteter

Vi planerar kulturevenemang och utflykter gemensamt på enheten. Gruppaktiviteter utförs i vardagsrummen på enheterna. Det finns möjlighet till större aktiviteter som filmvisning på en enhet. I huset ligger den öppna träffpunkten Nytorgsträffen.