Aleris Rosstorp äldreboende

Rönninge skolväg 24, 144 62 Rönninge

Äldreboendet i herrgårdsmiljö med inriktning somatik, demens och korttidsboende. Här finns eget kök och med kockar, trädgård med uteplatser med sjöutsikt.

Fakta om Aleris Rosstorp äldreboende

  • Hyra 6000-6500 kr

  • Storlek 66 lägenheter totalt, 10 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 77% Nöjda med boendet

  • 91% Nöjda med bemötandet

  • 59% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,1 kb)

Beskrivning av Aleris Rosstorp äldreboende

Presentation

Rosstorps äldreboende kommer att stängas för renovering från och med 1 september 2018. Det är intagningsstopp från 1 mars 2018.

Aleris Rosstorp är ett vård- och omsorgsboende i en herrgårdsmiljö. Boendet är naturskönt beläget med utsikt över sjön Flaten.

Aleris Rosstorp har en kristen grundsyn, detta märks bland annat genom att en själavårdare är kopplad till boendet. Vi arbetar engagerat för att erbjuda dig god livskvalitet. Det tror vi att vi kan uppnå genom att satsa på aktivitet och utevistelse. Vår vackra herrgårdsmiljö och naturen runt omkring bidrar också till välmående för att inte tala om den goda och vällagade mat vi erbjuder. Självklart är vården och omsorgen grunden för din vistelse hos oss och därför har vi kompetent och duktig personal.

För att ytterligare bidra till att ge dig ökad livskvalitet kan vi bl.a. regelbundet erbjuda dig tandvård, hårvård, fotvård och taktil massage.

Boendemiljö

Innemiljö

Aleris Rosstorp är ett vård- och omsorgsboende i en herrgårdsmiljö. Ditt hem är minst 30 m2, har pentry och fransk balkong. Du har ditt eget badrum med tvättställ med integrerat stödhandtag för ökad säkerhet och trygghet. Toalett och handfat är höj- och sänkbara. Ditt eget hem möblerar du på det vis du själv önskar med dina egna möbler.

Dagrum och korridorer är möblerade med gamla, vackra möbler för att skapa trivsel och hemkänsla.

Utöver din egen bostad finns på Aleris Rosstorp stora gemensamma utrymmen som alla har glädje av.

Utemiljö

Utsikten

Vi har många vackra uteplatser, där vi sommartid ofta serverar mat, dricker kaffe, grillar korv eller bara sitter och njuter.

Måltider

Maten lagas av våra egna duktiga kockar. Vi lägger stor vikt vid måltiderna och de avnjuts i lugn och ro. Du som önskar kan äta frukost och lunch i vår vackra Restaurang Lövet, annars kan du äta i enhetens matsal eller i ditt egna hem. Hembakat bröd är ett självklart inslag i vår vardag.

Den som vill får gärna delta i matförberedelserna. Det kan handla om att duka frukostbordet eller baka till kvällsfikat. Konceptet ger en hemlik, igenkännande och aptitretande miljö, där dofter och skramlet från kastruller i köket stimulerar hungerkänslorna.

Vi lyssnar och tar till oss av dina synpunkter och förslag gällande maten och måltidsmiljön. Hos oss har du möjlighet att vara med och påverka. Tillsammans med dig och andra boende har kockarna regelbundna kostmöten.

Alla nationella helgdagar uppmärksammas och då serveras traditionsenlig mat.

Till maten serveras måltidsdryck, mjölk eller lättöl. Andra drycker serveras efter önskemål och för den som vill ta ett glas vin eller öl är det okej.

Aktiviteter

På Aleris Rosstorp har du möjlighet att delta i olika aktiviteter individuellt eller i grupp. Vi har satsat på att ha stora och lättillgängliga gemenskapsutrymmen där aktiviteter sker varje dag.

Vi erbjuder gemensamma aktiviteter två ggr per dag och anordnar individuella aktiviteter på enheterna. Vår profil är utevistelse och vi erbjuder många aktiviteter för att förgylla din tillvaro och bidra till ökad livskvalitet. Vi jobbar efter devisen att det ska vara gott att leva.

Individuella aktiviteter kan ske med din kontaktman. Exempelvis samtal om stort och smått, gå en promenad, du kan få hjälp med att bli uppkopplad på Skype för att upprätthålla kontakt med nära och kära, osv.