Aleris Rosstorp äldreboende

Rönninge skolväg 23, 144 62 Rönninge

Vårt mål är att du ska bibehålla och om möjligt förbättra dina resurser

Fakta om Aleris Rosstorp äldreboende

  • Hyra 5996-5996 kr

  • Storlek 66 lägenheter totalt, 7 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

  • Språk och kultur Finska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2015

  • 85% Nöjda med boendet

  • 90% Nöjda med bemötandet

  • 65% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2015 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2015 (pdf, 62,3 kb)

Beskrivning av Aleris Rosstorp äldreboende

Presentation

Aleris Rosstorp är ett privat vård och omsorgsboende. Vi vänder oss till dig som är i behov av ett somatiskt- eller demensboende.

För att vi ska kunna nå våra mål arbetar vi ständigt med förbättringsprojekt. Ett förbättringsprojekt har varit fokuserat på bemötande och kommunikation inom personalgruppen, vilket är en förutsättning för en effektiv, välfungerande och trivsam arbetsplats.

Vi arbetar med ett systematiskt kvalitetsarbete, Senior Alert, för att förebygga undernäring, fall och trycksår.

Boendemiljö

Du kommer att bo i en nyrenoverad etta(25,5-37 kvm), med fransk balkong, fräscht badrum som har en funktionell design och minikök. På Rosstorp finns totalt 65 lägenheter. Vi har stora fina uteplatser, altandäck, planteringar och grönytor.

Utemiljö

Rosstorps Äldreboende är inrymt i en herrgårdsliknande byggnad med utsikt över sjön Flaten. Rosstorp ligger nära Rönninge pendelstation, 30 min från Stockholm.

Måltider

Vi lägger ner stor vikt vid måltiderna som du kan avnjuta i vår vackra matsal. All mat lagas på plats av egna kockar. Dieträtter och alternativa rätter erbjuds och vi bjuder ofta på hembakat bröd. De som så önskar kan äta frukost och lunch i vår vackra matsal. Vi serverar frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika, kvällsmål och för de som önskar även nattmål. Hembakat mat -och kaffebröd är också ett viktigt inslag. Vi har kostråd varje månad. Tillsammans med dig och andra boende har kockarna regelbundna kostmöten.

Aktiviteter

Med stöd av din kontaktperson har du möjlighet att delta i olika aktiviteter induviduellt eller i grupp två ggr per dag, utifrån intresse och förmåga. Det är alltid du som väljer vad du vill göra.