Vårbacka Plaza

Vårbackavägen 3c, 143 46 Vårby

Vi skapar ett boende där maten, miljön och aktiviteterna utgår från dig och din historia

Fakta om Vårbacka Plaza

 • Hyra 7300-7300 kr

 • Storlek 54 lägenheter totalt, 36 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

 • Organisationsform Privat

 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Arabiska, Persiska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • 71% Nöjda med boendet

 • 88% Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,7 kb)

Beskrivning av Vårbacka Plaza

Presentation

Vackert beläget vid Mälaren i Vårby Gård ligger det nybyggda och moderna äldreboendet Aleris Vårbacka Plaza. Här står hälsa och kvalitet i centrum vilket genomsyrar allt från inredning till mat och aktiviteter.

Vi arbetar med Aleris kunskapscentrum för demens vilket innebär att vi erbjuder den bästa och mest efterfrågade vården och omsorgen för personer med demenssjukdom.

Boendet är mångkulturellt med både hyresgäster och medarbetare som pratar många olika språk. Alla medarbetare pratar svenska och engelska och vissa behärskar turkiska, arabiska, persiska, ryska, kinesiska, assyriska, kurdiska, estniska och tigrinia.

Boendemiljö

Boendet byggdes år 2013 och piffades upp utifrån hälsotemat år 2016. Mitt i huset har vi en stor inglasad inomhusträdgård på 150 m2. Här på vår egen plaza vistas vi så ofta det passar. Den används ofta för eftermiddagskaffe, fester, aktiviteter, samvaro, bön eller för att bara sitta och vara i lugn och ro. Vi erbjuder ljusa lägenheter om 32 kvm med eget kök och badrum. Från varje lägenhet skymtas Mälaren. Här finns sex enheter med nio lägenheter vardera. I lägenheten ingår säng, sängbord och TV liksom internet- och tv-uppkoppling.

Varje enhet har ett gemensamt kök, mat- och vardagsrum samt en trevlig och bekväm sitthörna. Vi har stora inglasade balkonger i söderläge där man kan njuta av grönskan och naturen samt även få en glimt av Mälaren.

Utemiljö

Aleris Vårbacka Plaza är beläget på en höjd med utsikt över Mälaren och Vårbyfjärden. Från varje lägenhet skymtas Mälaren och de stora fönstren bjuder på närhet till djurliv och grönska. I närområdet finns vatten, skog, kolonilotter och Vårby brygga som skapar en vacker naturskön omgivning.

Måltider

Måltiderna tillhör en av dagens höjdpunkter. Vi strävar efter att ordna måltiderna tillsammans, personal och boende, för att ta fasta på gemenskapen och måltidernas sociala sammanhang. Måltiderna serveras i en trevlig och stillsam miljö och äts gemensamt i matsalen eller enskilt i den egna lägenheten. Till lunch serveras efterrätt och vi bakar ofta till fikastunden. Vid högtider serverar vi festligare måltider.

Aktiviteter

Vi arbetar med ”hälsa” som tema, vilket genomsyrar hela verksamheten. Hälsotemat påverkar inredning, den dagliga verksamheten och våra aktiviteter. Boende och besökare vistas i en miljö som främjar känslan av avkoppling med närhet till vattnen och natur. Naturens element har flyttat in i inomhusmiljön för att skapa en rogivande atmosfär. Bland annat har vi skapat en populär inomhusträdgård med kafé för umgänge, avkoppling och vila.