Postiljonens vård- och omsorgsboende

Brevvägen 8-14, 122 47 Enskede

Målet för Postiljonen är att erbjuda dig ett boende med individuellt utformad omvårdnad

Fakta om Postiljonens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 1-1 kr

  • Storlek 96 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 62% Nöjda med boendet

  • 86% Nöjda med bemötandet

  • 63% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,1 kb)

Beskrivning av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Presentation

Målet för Postiljonen är att erbjuda dig ett boende med individuellt utformad omvårdnad. Vi uppmuntrar till husdjur och har både huskatt och tillgång till hundar.

De flesta månadsanställda har undersköterska alt vårdbiträdesutbildning. Vid nyrekrytering anställs endast undersköterskor. Sjukgymnaster och arbetsterapeuter finns på boendet.

Alla som flyttar in ett larm så att man kan kalla på personal när man har behov. Om närstående önskar eller har behov av att sova över finns möjlighet till det. Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till enheten.

Boendemiljö

Det finns 19 lägenheter och alla enheter har ett gemensamt kök och tv-rum samt balkong. Lägenheterna består av ett rum med toalett, vissa har också pentry. Det finns höj och sänkbar säng och sängbord. I övrigt möblerar du själv lägenheten.

Utemiljö

Vi nyttjar så fort vi kan vår fina trädgård, spelar nätspel eller bara sitter och njuter till ljudet av den porlande fontänen.

Måltider

Måltiderna är viktiga stunder på dagen. Förutom att maten ska vara god och näringsriktig lägger vi stor vikt vid att måltidsmiljön är trevlig med fint dukade bord och lugn och ro. Vi serverar omtyckt mat till lunch och middag med efterrätt varje dag. Specialkost finns efter behov. Ofta bakar vi bröd till kaffet och då sprids härliga dofter som stimulerar aptiten och skapar hemtrevnad. Helger och högtider uppmärksammar vi genom att duka extra fint och servera mat och dryck som hör högtiden till.

Aktiviteter

För att uppfylla en meningsfull vardag är utevistelse och aktiviteter en viktig del. I vår fina trädgård grillar vi och spelar nätspel eller bara sitter och njuter till ljudet av den porlande fontänen.