Postiljonens vård- och omsorgsboende

Brevvägen 8-14, 122 47 Enskede

Målet för Postiljonen är att erbjuda dig ett boende med individuellt utformad omvårdnad

Fakta om Postiljonens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 1-1 kr

  • Storlek 96 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 73% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 73% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Presentation

Målet för Postiljonen är att erbjuda dig ett boende med individuellt utformad omvårdnad. Vi uppmuntrar till husdjur och har både huskatt och tillgång till hundar.

De flesta månadsanställda har undersköterska alt vårdbiträdesutbildning. Vid nyrekrytering anställs endast undersköterskor. Sjukgymnaster och arbetsterapeuter finns på boendet.

Alla som flyttar in ett larm så att man kan kalla på personal när man har behov. Om närstående önskar eller har behov av att sova över finns möjlighet till det. Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till enheten.

Boendemiljö

Det finns 19 lägenheter och alla enheter har ett gemensamt kök och tv-rum samt balkong. Lägenheterna består av ett rum med toalett, vissa har också pentry. Det finns höj och sänkbar säng och sängbord. I övrigt möblerar du själv lägenheten.

Utemiljö

Vi nyttjar så fort vi kan vår fina trädgård, spelar nätspel eller bara sitter och njuter till ljudet av den porlande fontänen.

Måltider

Det finns totalt 4 rätter att välja på dagligen. Om behov finns så finns det också tillgång till specialkoster av olika slag. Vi dukar extrafint till helgen samt att den som önskar serveras vin till maten.

Aktiviteter

För att uppfylla en meningsfull vardag är utevistelse och aktiviteter en viktig del. I vår fina trädgård grillar vi och spelar nätspel eller bara sitter och njuter till ljudet av den porlande fontänen.