Stora Sköndal Villa Drevviken

Stora Sköndalsväg 107, 128 64 Sköndal

Vi har hög kompetens inom vård och omsorg för personer med Parkinsons sjukdom

Fakta om Stora Sköndal Villa Drevviken

  • Hyra 7950-7950 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 36 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 93% Nöjda med boendet

  • 92% Nöjda med bemötandet

  • 77% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 inriktning demens (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,4 kb)

Beskrivning av Stora Sköndal Villa Drevviken

Presentation

Nybyggt (2013) modernt vård- och omsorgsboende (somatisk vård och omsorg) samt vård- och omsorgsboende med demensinriktning.

Stora Sköndal bedriver vård, omsorg, rehabilitering och utbildning – med hög kompetens och utan vinstsyfte.

På Villa Drevviken erbjuder vi vård- och omsorgsboende samt vård- och omsorgsboende för personer med demenssjukdom.

Tydlighet och öppenhet är nyckelord, tillsammans med höga ambitioner i strävan efter god kvalitet i allt vi gör. Våra verksamheter präglas av ett ständigt pågående kvalitets- och utvecklingsarbete.

Stora Sköndals medarbetare har både erfarenhet och kompetens inom äldreomsorg. När du flyttar in får du en egen kontaktman, det finns sjuksköterska på plats dagligen och tillgänglig dygnet runt. Arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare kommer varje vecka.

På området finns frisör, fotvård, folktandvård/medicinsk tandvård och restaurang. Möjlighet att sova över finns för anhöriga.

Boendemiljö

Det finns 54 lägenheter i tre våningar. Varje lägenhet har rymlig toalett med dusch, kokmöjligheter och kyl. Lägenheterna hyrs omöblerade, och du inreder som du själv önskar. Vi erbjuder gemensamma utrymmen för umgänge, måltider, festligheter och olika aktiviteter.

Gemensamt kök och TV-rum för fest och dans.

Utemiljö

Villa Drevviken ligger vackert med stora grönområden vid Drevvikens strand. Fin utsikt över Drevviken från fönster, balkonger och uteplatser.

Måltider

Frukost, lunch och middag tillagas i Magnolia Restaurang och konferens på området och värms av personalen. Mellanmål äts tillsammans eller i den egna lägenheten – så som man önskar.

Aktiviteter

Aktiviteter och underhållning planeras med och för dig, och vi tar vara på den vackra utemiljön genom att vara ute så mycket som möjligt. Vår volontärverksamhet bidrar till ökat välbefinnande, högre livskvalitet och mervärde för dig som bor här. En volontär kan hjälpa till med ledsagning, eller bara var sällskap och öka möjligheten till aktivitet för den som vill.

Dagliga aktiviteter: t ex hantverkspyssel, gymnastik med sjukgymnasten, fredagsshopping, bingo eller andakter. Nära till friluftsbad för funktionsnedsatta.