Borgerskapets Äldrehem Rozeliahemmet

Högalidsgatan 26 -28, 117 30 Stockholm

Rozeliahemmet, Stockholms Borgerskaps gruppboende för personer med demenssjukdom, är ett personligt gruppboende mitt i Stockholm.

Fakta om Borgerskapets Äldrehem Rozeliahemmet

  • Hyra 5000-7000 kr

  • Storlek 23 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Borgerskapets Äldrehem Rozeliahemmet

Presentation

Här bor du i en trevlig lägenhet med eget badrum. Du får vård och omsorg av specialutbildad och erfaren personal. Hjälpen utgår från dina personliga önskemål och behov. Vårt mål är att ge högsta möjliga livskvalitet och välbefinnande trots sjukdom.

Med kunskap och inlevelseförmåga kan vi stärka livsglädjen och ge meningsfulla stunder i vardagen. Att fokusera på vad våra gäster tycker om och kan göra är viktigt i vårt arbete. God kommunikation och goda relationer med de närstående, är en förutsättning för att vi ska lyckas.

Rozeliahemmet är det första demens boendet som certifierats i Demensvård för livskvalitet utifrån Silviahemmets vårdfilosofi. Det innebär att all personal har utbildning i demens. Fyra specialutbildade Silviasystrar arbetar i den nära omvårdnaden. Sjukgymnast, arbetsterapeut, två sjuksköterskor och läkare med geriatrik som specialkompetens ingår i teamet runt gästen.

Boendemiljö

Den gemensamma boendemiljön har vi smyckat med konst och föremål som de äldre känner igen och tycker om. Rozeliahemmet består av 3 mindre enheter, sammanlagt 23 lägenheter, alla 1:or ,boyta 23-31 kvm. Du inreder den egna lägenheten efter tycke och smak. Säng ingår och vi håller också med sänglinne och handdukar.

Utemiljö

Utemiljö

Vi har en vacker, överskådlig trädgård, anpassad för äldre med demenssjukdom. Vi har också uteplatser och balkonger.

Måltider

Måltider är mycket mer än mat. Måltider är ett trevligt socialt umgänge som vi värnar om. God, traditionell och näringsrik husmanskost lagas i Borgerskapets eget kök. Årets högtider och andra traditioner är viktiga inslag. Vi kan erbjuda specialkoster och självklart ett glas vin till maten om så önskas.

Aktiviteter

Aktiviteter anpassas efter förmåga t.ex. tidningsläsning, musik, poesi, hushållsgöromål, promenader och daglig utevistelse dvs. sådant som skapar trygghet och mening i stunden. Många av gästerna deltar också i aktiviteter som anordnas för hela Borgerskapets Äldrehem.