Vårbacka Plaza (Demens)

Vårbackavägen 3c, 143 46 Vårby

Vi skapar ett boende där maten, miljön och aktiviteterna utgår från dig och din historia

Fakta om Vårbacka Plaza (Demens)

  • Hyra 7300-7300 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 36 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 71% Nöjda med boendet

  • 88% Nöjda med bemötandet

  • Uppgift saknas
    Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,7 kb)

Beskrivning av Vårbacka Plaza (Demens)

Presentation

Vi vill kombinera den senaste forskningen om åldrande med äkta omsorg. Det betyder att vi skapar ett boende där maten, miljön och aktiviteterna utgår från dig och din historia. Vi följer årets alla högtider vare sig det gäller ramadan, midsommar eller jul och firar dem i vårt stora Plaza, en innergård med inomhusklimat och glastak.

Vi utgår i vårt arbete från det som kallas evidensbaserad praktik. Detta innebär en kombination av bästa tillgängliga kunskap, individens egna önskemål och förutsättningar och en hög grad av professionalitet hos våra medarbetare.

Boendemiljö

Här bor du i en ljus lägenhet om 32 kvm med eget kök och badrum. Från varje lägenhet skymtas Mälaren. Här finns sex enheter med nio lägenheter. Varje enhet har egna gemensamutrymmen. Säng, sängbord och TV ingår liksom Internet- och tv-uppkoppling. I vårt stora Plaza finns utrymme för aktiviteter, bön och samvaro.

Utemiljö

Runt omkring finns vacker natur med vatten och promenadstigar.

Måltider

Mat tillhör livets glädjeämnen. Vi vill att våra boende ska uppleva matglädje genom att måltiderna serveras i en trevlig miljö med gemenskap, dofter och smaker. Maten ska vara god och anpassad för äldre. Råvaror väljs med omsorg utan onödiga tillsatser. Vid högtider erbjuder vi anpassade maträtter. För de som av kulturella eller religiösa skäl har speciella önskemål erbjuder vi alternativ.

Aktiviteter

På Vårbacka finns goda möjligheter till olika aktiviteter kopplade till religion, ursprung och språk, ex. bön, festligare luncher och samvaro med släkt och vänner i Plazat.