Villa Tollare

Tollaregatan 2, 132 49 Saltsjö Boo

Ett modernt och vackert boende med möjlighet till ett aktivt liv.

Fakta om Villa Tollare

 • Hyra 7950-7950 kr

 • Storlek 72 lägenheter totalt, 9 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 58,3 kb)

Beskrivning av Villa Tollare

Presentation

På Villa Tollare erbjuder Stiftelsen Stora Sköndal ett modernt och vackert boende med möjlighet till ett aktivt liv. Eftersom det finns en förskola i samma byggnad skapas stora möjligheter för möten över generationsgränser.

Vi arbetar i enlighet med Stora Sköndals demenskoncept som bygger på personal med kunskaper kring bemötande av personer med demenssjukdom.

Samtliga medarbetare på Villa Tollare har adekvat utbildning för sitt uppdrag. All omsorgspersonal har minst undersköterskeutbildning. Förutom undersköterskor finns här sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och aktivitetscoach. Vi har en bemanning som säkerställer vårdkvalitet dygnet runt.

På Villa Tollare arbetar vi med ett tydligt kontaktmannaskap, och uppdraget är att du som bor hos oss ska uppleva välbefinnande och värdigt liv. Kontaktmannen planerar vården och omsorgen tillsammans med dig för att säkerställa att du får leva ditt liv och få den hjälp som du önskar, behöver och vill ha.

Kontaktmannen ser också till att kommunikationen med anhöriga sker på överenskommet sätt och att de anhöriga blir delaktiga i den omfattning som du och din anhörige önskar.

Boendemiljö

På Villa Tollare finns totalt 72 lägenheter fördelade på 4 plan. Lägenheterna är ca 30 kvm och har eget pentry samt dusch och toalett. Alla lägenheter är inredda med höj- och sänkbar säng och tillhörande madrass. Rummen är inredda med neutrala färger så möjligheten är stor att sätta sin egen prägel med gardiner, tavlor och annat.

På enheten finns fina och vackert inredda gemensamhetslokaler för umgänge, aktiviteter och måltider.

Utemiljö

På Villa Tollare finns gemensamma balkonger, trädgård och en takterass med sjöglimt.

Måltider

Maten till Villa Tollare tillagas i Stora Sköndals restaurangkök och levereras dagligen.

Stora Sköndals måltidskoncept säkerställer att maten smakar gott och är anpassad för dig. Vi serverar maten på ett inbjudande sätt och ser till att måltidssituationen upplevs som en lugn och fin stund för samvaro och socialt utbyte i vacker miljö.

Vi uppmärksammar högtider och helgdagar och gör skillnad på vardag och helg genom att duka fint med servetter och levande blommor samt servera en trerätters-måltid med tillhörande dryck minst en gång per veckoslut.

Aktiviteter

Stora Sköndals aktivitetskoncept IDA (Individualitet, Delaktighet, Aktivitet) bygger på att du som bor här bestämmer eller är delaktig i utformningen av aktivitetsutbudet. På varje enhet har vi aktivitetscoacher vars uppdrag är att aktivitetsutbudet planeras och genomförs tillsammans med er som bor här.

Aktiviteter och underhållning erbjuds med fördel utomhus och alla som önskar har möjlighet att komma utomhus varje dag.