Gästhemmet Edsby Slott

Runsavägen 1 A, 194 91 UpplandsVäsby

Gästhemmet Edsby Slott har en underbar miljö både ute och inne. Söker du ett äldreboende med eget kök och kokerskor, värme, natur, vackra salonger så är Edsby Slott rätt val.

Fakta om Gästhemmet Edsby Slott

  • Hyra 4351-5538 kr

  • Storlek 50 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 92% Nöjda med boendet

  • 92% Nöjda med bemötandet

  • 86% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,5 kb)

Beskrivning av Gästhemmet Edsby Slott

Presentation

Edsby Slotts mål är att du ska få ett tryggt, vackert och vänligt boende på dina äldre dar. Vår inriktning är att ha en tilltalande yttre och inre miljö, välutbildad personal så du kan känna dig trygg samt att servera dig god mat vid alla måltider och olika högtider. Vi tror även att naturen och utevistelse har en stor betydelse för välbefinnande.

Slottet är från 1870 men nyrustat och i fint skick. Personalen har en mångårig vana av omvårdnadsarbete och har ett trevligt sätt och bemötande. Edsby slotts demensboende är ett öppet boende, d.v.s vi har inga kodlås utan du kan röra dig fritt både ute och inne. Vi har sjuksköterskor som är specialutbildade inom demens och handleder den övriga personalen.

Boendemiljö

På Edsby Slott erbjuder vi enkelrum med dusch och toalett. Vi har tyvärr inga trinettkök men det finns ett stort kök på nedre botten i slottet som går att utnyttja för kaffekokning m.m. Vi har även ett stort rum som erbjuds makar som vill fortsätta leva tillsammans även på ett äldreboende. Rummen är i olika storlekar men det är högt i tak och varje rum har ett vackert och stort slottsfönster så man kan blicka ut på naturen.

Vi har 3 våningar och 22 rum i slottet. Hiss finns. Två stora salonger för samvaro finns på nedre botten. En vacker matsal finns där du erbjuds att inta dina måltider. I den ena salongen finns en stor öppen spis som vi använder mycket de kalla månaderna på året. I den andra salongen finns en flygel för musikstunder.

Utemiljö

Utemiljö

Edsby Slott har en stor park där det finns gott om utemöbler att vila sig på. Naturen består av bokskog och blodönnar och stora gräsmattor. Under sommarmånaderna brukar de flesta vara mer ute än inne. Det skall vara lätt för dig som bor här att kunna ta promenader i parken och njuta av naturens växlingar.

Måltider

Edsby Slott har sitt eget kök med två kokerskor anställda alla veckans dagar. Vi vågar lova att vi har en mycket fin och vällagad mat. Vi har naturligtvis specialkost och önskekost om du har sådana önskemål. Maten serveras i matsalen eller på ditt rum beroende hur du vill ha det. Frukosten serveras alltid på rummet och den tid som du önskar. Vi har frukost, mellanmål, lunch, kaffe, mellanmål, middag, mellanmål och kvällssmörgås. Maten anpassas så att du får i dig alla nödvändiga näringsämnen.

Vi är måna om att måltiden ska vara en trevlig stund och därför har vi fint porslin och vackert uppdukat så att vi kan stimulera aptiten. Vi vill gärna uppmärksamma högtider och vid julen har vi naturligtvis julbord med alla delikatesser. Vår kokerska lägger själv in sillen och vi gravar vår egen lax. Övriga högtider uppmärksammas med god och vällagad mat. Som gäst hos oss går du aldrig hungrig, det finns alltid något gott att ta för sig i köket.

Aktiviteter

Edsby Slott har aktiviteter dagligen. Vi har en arbetsterapeut som håller i planeringen kring veckoaktiviteter. Det kan vara allt ifrån sång och musik, lättgymnastik, yoga, minnesträning med äldre saker och tidningar, utflykter med vår buss, m.m.