Birger Jarl

Birger Jarlsgatan 91, 113 56 Stockholm

På Birger Jarl säger vi aldrig nej utan vi ser varje fråga och önskemål som en möjlighet att utveckla verksamheten.

Fakta om Birger Jarl

  • Hyra 10000-11500 kr

  • Storlek 27 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 93% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 54% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Birger Jarl

Presentation

På Birger Jarlsgatan mitt i centrala Stockholm hittar du ett äldreboende som skiljer sig från andra. Hela boendet präglas av luftighet och rymd och påminner snarare om ett hotell än gamla tiders sjukhem.

Birger Jarl vänder sig till dig med höga krav på service och bemötande och som vill ha det där ”lilla extra”. Här säger vi aldrig nej och kan med hjälp av tilläggstjänster även tillhandahålla det som inte ingår i vårt offentliga uppdrag.

Boendemiljö

Innemiljö
Boenderum

Birger Jarl ligger centralt i Stockholms innerstad invid Monica Zetterlunds park. Hit kommer du enkelt med buss (buss nummer 2 och 4) och tunnelbana (Tekniska högskolan). På Birger Jarl finns 54 lägenheter alla 1:or. Lägenheterna är utrustade med köksenhet och stort badrum, de flesta har egen balkong. Lägenheterna, nio på varje våningsplan har alla gemensamhetsutrymmen som kök, matsal, vardagsrum och terass.

Utemiljö

Ingen uppgift tillgänglig

Måltider

På Birger Jarl väljer du att äta i den gemensamma våningsmatsalen tillsammans med andra boende eller i den egna lägenheten. För dig som bor på Birger Jarl ska måltiden vara en högtidsstund.

Aktiviteter

Varje vecka erbjuds ett aktivitetsprogram med sång, musik, dans, samvaro och utevistelse. Utöver de gemensamma aktiviteterna erbjuds du som bor på Birger Jarl individuella aktiviteter efter eget önskemål.