Mariebergs vård- och omsorgsboende

Wivalliusgatan 17, 112 60 Stockholm

Marieberg äldreboende ligger i ett område med vacker natur och strand vid Mälaren

Fakta om Mariebergs vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6800-7800 kr

  • Storlek 18 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 91% Nöjda med boendet

  • 91% Nöjda med bemötandet

  • 73% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 55,9 kb)

Beskrivning av Mariebergs vård- och omsorgsboende

Presentation

Här ger vi stöd och omvårdnad till dig på ålderns höst. Du får din egen lägenhet och service i trygg miljö. Omsorg och service ska hålla högsta kvalitet och minst lika viktigt är att du får göra saker som intresserar dig. Oavsett sjukdom och handikapp ska alla dagar kännas meningsfulla och innehållsrika.

Vi arbetar efter konceptet ”Den Goda Dagen” och planerar vård och aktiviteter efter din förmåga och behov. På varje våning arbetar erfaren personal och du har tillgång till sjuksköterska dygnet runt och sjukgymnast 2 ggr/v.

Omvårdnadspersonalen är till 80% utbildade undersköterskor. Vi arbetar efter hur du vill ha din dag hos oss och det är din vilja som är vår ledstjärna.

Anhörigmöte hålls 2 ggr år. Närståenderåd finns. Det finns möjlighet att köpa tjänster av en fotvårdsspecialist som kommer till boendet.

Boendemiljö

Marieberg består av 2 våningsplan med 9 lägenheter på varje plan. Varje lägenhet har duschrum och trinett och vissa lägenheter har även balkong ut mot Mälaren. Lägenheterna är mellan 26-42 kvm.

Utemiljö

Marieberg äldreboende ligger i ett område med vacker natur och strand vid Mälaren, vissa lägenheter har även balkong ut mot Mälaren.

Måltider

Mat levereras från Dafgård´s och Menigo, men ibland lagar vi också egen mat och bakar något gott till kaffet. På helger serveras vin till maten. Stor vikt läggs vid att måltiderna ska bli en trevlig stund.

Aktiviteter

Vi har en aktivitetsansvarig som planerar aktiviteter dagligen.

Så fort vädret tillåter så är vi ute i vår vackra omgivning.