Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Aktergatan 17-19, 120 66 Stockholm

Vi skall betjäna våra boende med omtanke, tillförlitlighet och kompetens. Visionen är att vi ska vara en förebild i äldreomsorgen

Fakta om Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 6425-7479 kr

  • Storlek 59 lägenheter totalt, 11 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 85% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 50% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Du är varmt välkommen till Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende och Bräcke diakoni. Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför kommer vi att erbjuda dig olika former av samvaro och aktiviteter.

Vi vill bedriva god och säker vård för personer med demens. Vi skall betjäna våra boende med omtanke, tillförlitlighet och kompetens.

De flesta medarbetarna har vårdutbildning. Några har påbyggnadskurser i demens. Som särskild kompetens har vi en kulturpedagog som planerar för sociala aktiviteter samt kultur och musik.

Trygghetslarm finns i din lägenhet. Dina anhöriga kan övernatta hos dig om behov skulle uppstå. Du får regelbunden tillgång till medicinsk fotvård, hårfrisör, tandläkare och tandhygienist.

Boendemiljö

Boendemiljö

Vacker utemiljö med promenadstråk. Lägenheter om 35-40 kvm. Badrum och pentry. Höj/sänkbar säng, i övrigt möblerar du själv. Balkong på varje våningsplan.

Utemiljö

Utemiljö

På baksidan har vi egen trädgård.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål. Du får två alternativ till lunch. Särskilda kostbehov tillfredsställs, t.ex. vegetarisk kost. Vin serveras efter eget inköp. Maten kommer från ISS Facility Service AB.

Aktiviteter

Vi har aktiviteter varje dag. Kulturpedagogen arbetar med musik och kultur för att ge dagen ett innehåll. Du erbjuds promenader i sjöstaden och utevistelse. Aktivitetsplanering anslås på varje grupp.