Furans gruppboende

Furuvägen 93-95, 187 64 Täby

Furans gruppboende är ett demensboende för personer med minneshandikapp i olika stadier. Vårt boende har djur- och naturinriktning och passar därför dig som tycker om djur och natur.

Fakta om Furans gruppboende

  • Hyra 5215-7282 kr

  • Storlek 32 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 86% Nöjda med boendet

  • 93% Nöjda med bemötandet

  • 93% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,9 kb)

Beskrivning av Furans gruppboende

Presentation

Furan är ett demensboende för personer med minneshandikapp i olika stadier. Vårt verksamhetsmål är att du som boende ska känna trygghet och att personalen ska visa lyhördhet för dina behov. Vi värnar om dina önskemål och visar respekt för tidigare livshistoria för att på så sätt skapa livskvalitet för dig på vårt gruppboende. Furan har djur- och naturinriktning. Du som bor på Furan kan delta i att sköta om våra husdjur och gemensamma trädgård genom att odla potatis, sköta jordgubbslandet, plocka vinbär och att rensa och vattna blomsterrabatterna.

Furan drivs som egen regi verksamhet av Vardaga.Omvårdnadspersonalen på Furan har god kunskap om äldre och ett intresse för äldreomsorg. Genom att arbeta utifrån våra värderingar säkerställer vi att vi ger hög kvalitet på våra omsorgsinsatser till dig.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö
Boendemiljö

Furans gruppboende ligger i Gribbylund, Täby. Huset har stora härliga altaner med utsikt mot ett skogsområde med fina promenadvägar som leder till Löttingesjön och 4H-gården i Rönningeby. Boendet består av två plan med vardera två enheter. Varje enhet har åtta lägenheter med egna pentryn och badrum. Som boende på Furan har du även tillgång till stora gemensamhetsutrymmen och på varje enhet finns ett gemensamt hemtrevligt kök. Totalt kan vi erbjuda 32 lägenheter.

Utemiljö

Utemiljö

På Furan bor en katt och vi har ofta besök av hundar som vistas bland de boende. På våren har vi en trädgårdsdag då planterar och gör iordning rabatterna kring huset. Vi arbetar aktivt för att utemiljön ska vara tillgänglig för de boende. Det går bra att promenera runt huset och sedan sitta på någon av våra verandor eller på den stora balkongen på övervåningen.

Måltider

I menyplaneringarna tar vi hänsyn till årstidsväxlingarna och anpassar maten till de svenska traditionerna. Vi lägger stor vikt vid att det ska vara trivsamt och hemlikt runt våra matbord genom att ta hänsyn till dukning, färgsättning och uppläggning av maten mm. Grönsaker, potatis, ris och pasta iordningsställs på plats. Övrig mat som huvudrätt och fräscha grönsaker och frukter levereras från Dafgårds och Menigo. Personalen bakar ofta till fikastunderna.

Aktiviteter

Förutom trädgårdsarbete och att sköta om husdjuren på enheten följer årstiderna och organiserar aktiviteter därefter. Aktiviteter som tidningsläsning, musikunderhållning och promenader förekommer kontinuerligt liksom även rehabiliterande insatser.