Dianagårdens vård- och omsorgsboende

Artemisgatan 2, 115 42 Stockholm

Vi erbjuder ett tryggt boende bemannat dygnet runt, med möjlighet till inflytande och påverkan.

Fakta om Dianagårdens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 4880-5321 kr

  • Storlek 48 lägenheter totalt, 8 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 84% Nöjda med boendet

  • 95% Nöjda med bemötandet

  • 65% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,6 kb)

Beskrivning av Dianagårdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Dianagården ligger i Hjorthagen nära till grönområden och drivs av Östermalms stadsdelsförvaltning på uppdrag av Östermalms stadsdelsnämnd. Det är ett vård- och omsorgsboende med små boendegrupper vilket skapen en lugn och trygg miljö för de boende.

Våra hörnstenar är självbestämmande, integritet och delaktighet. Vi erbjuder ett tryggt boende bemannat dygnet runt, med möjlighet till inflytande och påverkan. Vi erbjuder Dig ett värdigt liv med respekt.

Vi har undersköterskor och sjuksköterskor. Vardagar arbetar sjukgymnast och arbetsterapeut. De arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt d.v.s. utgår från det friska.

När Du flyttar in upprättas en genomförandeplan. I den står vad Du behöver hjälp med och hur hjälpen ska utföras. Samtal förs mellan Dig och Din kontaktman.

Alla har eget larm. Vill Du att Din anhörig ska sova över så finns den möjligheten i lägenheten. Vi har fotvård och frisör som kommer regelbundet.

Boendemiljö

Allrum
Allrum

Dianagården ligger i Hjorthagen, nära till grönområden. Alla lägenheter har pentry och balkong. På varje boende grupp finns gemensamt kök och vardagsrum alla har tillgång till balkonger.

Utemiljö

Utemiljö

Alla lägenheter har balkong.

Måltider

Matsal

Maten levereras enligt ett kallmat-system som innebär att maten värms på plats. Du har möjlighet att välja mellan två maträtter till måltiderna. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för att Du ska få en harmonisk och bra matmiljö.

Aktiviteter

Det händer mycket här hos oss, allt från underhållning till Qigong m.m. Vi är alltid ute när vädret tillåter. Vi har regelbundna musikstunder och underhållning både i samlingssalen och på avdelningarna.