Löjtnantsgården (somatik och demens)

Löjtnantsgatan 8, 115 50 Stockholm

Vi utgår från dina behov och önskningar. Vi vill ge dig ett värdigt liv och att du får uppleva största möjliga välbefinnande varje dag

Fakta om Löjtnantsgården (somatik och demens)

  • Hyra 7797-8401 kr

  • Storlek 55 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 87% Nöjda med boendet

  • 90% Nöjda med bemötandet

  • 69% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Löjtnantsgården (somatik och demens)

Presentation

Löjtnantsgården är ett vård- och omsorgsboende med inriktning mot somatik och demens. Ägare är Immanuelskyrkan i Stockholm. Verksamheten är diakonal, dvs drivs utan vinstkrav och vilar på en kristen, humanistisk värdegrund. Vi vill vara ett alternativ för dig som tycker att de kristna värderingarna är viktiga, men oavsett livsåskådning är naturligtvis alla välkomna. Vi ligger centralt. T-Stadion.

All ordinarie omvårdnadspersonal är utbildade undersköterskor. Du får egen kontaktperson. Sjukgymnast och arbetsterapeut ansvarar för individuell träning och gruppträning. Finskspråkig personal finns.

I huset finns fotvård, frisör, apotek. Vi har gemensamma aktiviteter tillsammans med seniorboendet. Två övernattningsrum finns för uthyrning. Du får ett trygghetslarm som fungerar i hela huset samt i trädgården.

Boendemiljö

Ettor 28-34 kvm, köksdel, fransk balkong, duschrum, egen tvättmaskin. Gemensamt hemtrevligt kök/matsal, stor balkong, vardagsrum. På Löjtnantsgården finns även seniorlägenheter/trygghetsboende och studentlägenheter.

Utemiljö

Utemiljö

-

Måltider

Du serveras frukost, lunch, middag, mellanmål. Maten tillagas av ”Allan Kock” och tillreds i våra kök. Ett glas vin till maten går att ordna för den som önskar. Egen enklare matlagning går bra.

Aktiviteter

Du erbjuds både grupp och individuella aktiviteter en till två ggr/dag. T ex gymnastik, promenader, högläsning, samtalsgrupp, musikstunder, ”sköna fredag”, konserter, andakter, fester mm. Samlingssal finns.