Dalahöjdens äldreboende

Eastmansvägen 26, 113 61 Stockholm

Dalahöjden är ett äldreboende för dig som behöver sjukhemsboende och drivs i egen regi av Attendo Care. Vi är centralt placerade i Vasastan med nära gångavstånd till buss och tunnelbana.

Fakta om Dalahöjdens äldreboende

  • Hyra 7388-7388 kr

  • Storlek 42 lägenheter totalt, 7 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 67% Nöjda med boendet

  • 90% Nöjda med bemötandet

  • 50% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,3 kb)

Beskrivning av Dalahöjdens äldreboende

Presentation

Vi vill stödja den enskildes frihet och självbestämmande genom att utgå från varje individ och erbjuda vård och service präglad av respekt och värme. Med gemenskap och aktiviteter ser vi till att du trivs.

Vi som arbetar på Dalahöjden är sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden. Vi har regelbundet tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut och får besök av läkare från Stockholms Geriatriken.

Boendemiljö

Boendet består av 42 lägenheter, varav 14 är demens - fördelade på sex mindre enheter. Varje enhet har en stor inglasad balkong samt gemensamhetsutrymmen med öppen spis. Varje lägenhet har badrum och pentry och är ca 33 kvm.

På varje plan finns gemensamt kök med matplats, vardagsrum och stor inglasad balkong samt två mindre balkonger i olika väderstreck

Utemiljö

-

Måltider

Måltiden är ofta dagens höjdpunkt och därför låter vi den ta tid och lägger stor vikt vid trivsel och gemenskap. Maten är välsmakande och anpassad för de boende. Till måltiderna väljer du själv vad du vill dricka och väljer mellan olika tillbehör. Till lunchen serveras det alltid dessert och till kaffet kan det bli hembakt. Maten är också något som anpassas efter säsong och olika högtider.

Aktiviteter

Vi har en samlingssal för gemensamma aktiviteter, såsom uppträdanden, filmvisning, sång, musik, sällskapsspel, och rörelse till musik. Här finns även ett litet bibliotek. Du kan också ta en promenad eller sitta en stund på vår uteplats.