Skogsgläntans gruppboende, Poppelgården

Bersågränd 90, 121 31 Enskededalen

Vi erbjuder ett trivsamt och hemlikt boende för dig över 65 år med demenssjukdom

Fakta om Skogsgläntans gruppboende, Poppelgården

  • Hyra 5615-6493 kr

  • Storlek 7 lägenheter totalt, 7 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning-2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 56 kb)

Beskrivning av Skogsgläntans gruppboende, Poppelgården

Presentation

Poppelgården tillhör Skogsgläntans gruppboende som drivs av stadsdelsförvaltningens avdelning för Egen regi. Vi erbjuder ett trivsamt och hemlikt boende för Dig med demenssjukdom. För oss är det viktigt att ge Dig en god vård, professionellt bemötande och möjlighet till inflytande över omsorgen.

All personal har vårdbiträde/undersköterske- utbildning. Alla boende har en egen kontaktman i personalen. Sjuksköterska finns att tillgå för boendet dygnet runt. Team äldredoktorn står för läkarinsatserna. Arbetsterapeut och sjukgymnast ger individuell träning och behandling.

För oss är det viktigt att ge en god vård, professionellt bemötande och möjlighet till inflytande över omsorgen. Vi eftersträvar en personcentrerad omvårdnad, där Du uppmuntras att berätta om Dig själv och Ditt liv, för att vi skall kunna ge Dig en personlig omvårdnad där Du som person bekräftas. Vi ser Dig som en aktiv samarbetspartner. Tillsammans med Dig, närstående/god man, kontaktperson och sjuksköterska görs en vård- och omsorgsplanering vid inflyttning.

Poppelgården är ett litet gruppboende för personer över 65 år med demenssjukdom.

Boendemiljö

Boendet har 7 lägenheter. Varje lägenhet är utrustad med eget kokvrå och badrum. Det finns uttag för telefon och TV. På boendet finns ett gemensamt utrymme med kök och matsal, vardagsrum. Vi har också egen tvättstuga i boendet. Boytan varierar mellan 34-46kvm. Alla lägenheter är utrustade med en höj och sänkbar säng inklusive madrass. I övrigt möblerar Du själv din bostad efter Dina egna önskemål. Du måste själv teckna och betala för ditt telefonabonnemang.

Utemiljö

Poppelgården är beläget i Enskededalen nära centrum och T-bana.

Måltider

Maten är näringsriktig och välsmakande och tillagas på boendet. Vi lagar gammaldags husmanskost. Måltiderna serveras i matsalen. Den som vill får självklart äta i sin lägenhet. Vi serverar frukost, lunch och middag. Till det kommer tre mellanmål. Till fredagskvällsfika serveras vin till den som vill.

Aktiviteter

Vi som personal vill gärna ta med Dig så mycket som möjligt i vardagliga aktiviteter som man gör i sitt hem. Planerade utflykter och aktiviteter är bland annat promenader, besöka Café Knuten, sköta om växterna på uteplatsen, musik, dans, sångstunder, högläsning och lättare gymnastik. Aktiviteter sker individuellt eller några boende tillsammans.

I närhet till Poppelgården finns fotvård och frisör och Du har alltid möjlighet att välja Din "egen" fotvårdare och frisör. Många människor uppskattar husdjur, därför har personalen, om inga allergier förekommer, sina (snälla) hundar med sig till arbetet ibland.