Kampementets vård- och omsorgsboende (demens)

Kampementsgatan 2B, 115 38 Stockholm

Vi ger dig en trygg och säker vård och omsorg med fokus på att ta tillvara det friska.

Fakta om Kampementets vård- och omsorgsboende (demens)

  • Hyra 6131-6283 kr

  • Storlek 96 lägenheter totalt, 16 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 89% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 65% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,6 kb)

Beskrivning av Kampementets vård- och omsorgsboende (demens)

Presentation

Kampementet är ett modernt boende i ljusa och luftiga lokaler. Här bor du i egen lägenhet med pentry och har tillgång till gemensamt kök, vardagsrum samt stor balkong. Säng och sängbord finns, övriga möbler tar du med för att skapa en hemlik miljö. Vi ska ge dig en trygg och säker vård och omsorg med fokus på att ta till vara på det friska.

Du som bor här ska känna självbestämmande och delaktighet i din vardag. Hos oss ska du känna dig trygg samt bli bemött med värme och respekt, få en god service och få det lilla extra.

Hos oss arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och vårdbiträden dygnet runt. På vardagar finns sjukgymnast, arbetsterapeut och aktivitetssamordnare.

Boendemiljö

Kampementet är ett modernt boende där lägenheterna är 29-32 kvm stora. På varje våningsplan finns kök och vardagsrum och en stor balkong. Vi har sammanlagt 96 lägenheter fördelat på 6 våningsplan – tre plan för boende med demenssjukdom och tre plan för boende med somatiska sjukdomar.

Utemiljö

Utemiljö

Från entrén kommer du ut till en liten trädgård med träd, buskar, blommor och sittgrupper. Kampementet är beläget nära Gärdets grönområde.

Måltider

Maten levereras från Dafgårds och tillreds sedan i köken på avdelningarna. Ris, potatis, pasta och färska grönsaker lagas på plats. Regelbundet ordnas temafrukostar, önskeluncher och på fredagarna har vi fredagsmys.

Aktiviteter

Vi har två aktivitetssamordnare/ombud. Varje vecka arrangeras gemensamma aktiviteter så som kafé, musikunderhållning, bingo, högläsning, promenadgrupper etc. Med din kontaktperson kan du bestämma vad du önskar göra på din egen tid. Vi är ute om vädret är bra, om vädret är mindre bra kan vi utnyttja våra balkonger som är försedda med infravärme.