Vindragarens vård och omsorgsboende

Vindragarvägen 16, 117 50 Stockholm

Du är varmt välkommen till Vindragarens vård- och omsorgsboende och Bräcke diakoni.

Fakta om Vindragarens vård och omsorgsboende

  • Hyra 6773-8695 kr

  • Storlek 34 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 83% Nöjda med boendet

  • 94% Nöjda med bemötandet

  • 80% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 55,9 kb)

Beskrivning av Vindragarens vård och omsorgsboende

Presentation

Du är varmt välkommen till Vindragarens vård- och omsorgsboende och Vingslaget Omsorgs AB. Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför kommer vi att erbjuda dig olika former av samvaro

Vindragaren vill bedriva god och säker vård för personer med demens. Vi skall betjäna våra boende med omtanke, tillförlitlighet och kompetens. Visionen är att vi ska vara en förebild i demensvården.

Alla medarbetarna har vårdutbildning. Några har påbyggnadskurser i demens. Som särskild kompetens har vi en kulturpedagog som planerar för sociala aktiviteter samt kultur och musik.

Trygghetslarm finns i din lägenhet. Dina anhöriga kan övernatta hos dig om behov skulle uppstå. Du får regelbunden tillgång till medicinsk fotvård, hårfrisör, tandläkare och tandhygienist.

Boendemiljö

Vacker utemiljö med strandpromenad. Lägenheter om 39-57 kvm. Badrum och pentry. Höj/sänkbar säng finns, i övrigt möblerar du själv.

Utemiljö

På baksidan egen trädgård. Balkong på varje våningsplan.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål. Du får två alternativ till lunch. Särskilda kostbehov tillfredsställs, t.ex. vegetarisk kost. Vin serveras efter eget inköp. Maten kommer från restaurangen Frithiofs skafferi, som ligger i huset.

Aktiviteter

Vi har aktiviteter varje dag. Kulturpedagogen arbetar med musik och kultur för att ge dagen ett innehåll. Du erbjuds utevistelse och strandpromenad. Aktivitetsplanering anslås på varje grupp.