Magdalenagårdens vård- och omsorgsboende

Timmermansgatan 27, 118 55 Stockholm

Utgångspunkten är hela tiden vad du kan och vill och inte vad vi har att erbjuda

Fakta om Magdalenagårdens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5179-5755 kr

  • Storlek 66 lägenheter totalt, 12 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

  • Språk och kultur Flera språk och kulturer

    Finska, Spanska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 81% Nöjda med boendet

  • 91% Nöjda med bemötandet

  • 80% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 55,9 kb)

Beskrivning av Magdalenagårdens vård- och omsorgsboende

Presentation

Välkommen till Magdalenagården som ligger på Mariatorget nära både vacker natur och ett myllrande centrum. Här ger vi stöd och omvårdnad till dig som är äldre och har en kropp som börjat strejka eller en demenssjukdom. Du får bo i en egen lägenhet med stöd och tillgång till omsorgsexpertis i en trygg miljö. På Magdalenagården arbetar vi efter ett koncept som vi kallar Den goda dagen och Den goda natten. Det innebär att du själv väljer hur du vill forma din dag utifrån din förmåga och dina önskemål. Du ska ha möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du har behov av stöd och hjälp.

På Magdalenagården finns ca 60 medarbetare. Sjuksköterska finns dygnet runt. Läkare kommer en gång per vecka och vid behov.

Boendemiljö

Lägenheterna är 30 kvadratmeter. I alla lägenheter finns trinettkök och badrum med dusch. Du möblerar med dina egna möbler och saker, förutom den höj- och sänkbara sängen som vi står för. Alla lägenheter är utrustade med brand- och trygghetslarm. Magdalenagården renoverades under 2013.

Utemiljö

Magdalenagården ligger på Mariatorget nära tunnelbana och pendeltåg.

Måltider

På Magdalenagården serveras frukost, lunch, middag och mellanmål samt nattmål om du så önskar. Den som behöver specialkost får givetvis detta. Huvudrätter, grönsaker och frukter levereras till oss från Dafgårds och Menigo. Tillbehör som sallad, potatis, ris och pasta tillagar vi själva på plats. Om du önskar får du också vara med i köket och förbereda maten.

Aktiviteter

På Magdalenagården är vi måna om att du ska få meningsfulla och glädjerika dagar. Du erbjuds stora möjligheter till att leva ett aktivt liv och kan bland annat roa dig med pubkvällar, hattprovningar och bingo. Om du vill vara utomhus och njuta av fint väder kan du även delta i boulespel och odling i vår fina trädgård. Vi får också regelbundna besök från clowner i vården, som syftar till att ge dig och dina grannar en kulturupplevelse utöver det vanliga och för att ge humorn, fantasin och drömmarna ett större inslag i vardagen hos oss.