Ersta Hannahemmet - Hannakoti

Råckstavägen 34 Hus C, 168 62 Bromma

Ersta Hannahemmet är ett boende med språk, inredning, aktiviteter, mat och traditioner inspirerade av Finland.

Fakta om Ersta Hannahemmet - Hannakoti

  • Hyra 7039-7430 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

  • Språk och kultur Finska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 93% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 80% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,6 kb)

Beskrivning av Ersta Hannahemmet - Hannakoti

Presentation

Vi har personal som talar både finska och svenska dygnet runt. Hannahemmet är en del av Ersta diakoni, Sveriges största aktör inom ideellt bedriven vård och socialt arbete. Hannahemmet, här ser vi till människors behov av sitt modersmål, vi har personal som pratar finska och svenska dygnet runt. Hos oss ges stöd att fortsätta vara den man är. Du får ta med ditt husdjur. Här arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast. Läkare kommer till oss varje vecka. Finsk- och svensktalande personal dygnet runt. Du/dina anhöriga berättar för din kontaktman om dina behov/önskemål. En genomförandeplan skrivs. All personal lyssnar till dina frågor och önskningar och arbetar för att du skall bli nöjd. Nära äldreboendet finns fotvård, frisör, kiosk och restaurang. Dina anhöriga har möjlighet att sova över, extrasäng finns för utlåning. Om du vill bada bastu med din anhöriga så går det att boka.

Boendemiljö

Boendemiljö
Sittgrupp
Matrum

54 1:or, 28 -34,4 kvm Varje lägenhet har pentry, badrum, balkong eller fransk balkong. Persienner och en säng med lampa ingår. Det finns gemensamt kök och vardagsrum med TV och dator med internet.

Utemiljö

Egen innegård med trädgård och odlingsmöjligheter.

Måltider

Måltiderna ordnas med omsorg. Vacker och säsongsanpassad dukning. Vi serverar frukost, lunch, fika, middag och kvällsmål. Vi bjuder på ett glas vin på helg och högtid. Maten levereras från Fazer AB.

Aktiviteter

Vi firar alla traditionella högtider. Din kontaktman hjälper dig med egna aktiviteter efter dina önskemål. Varje vecka erbjuds t ex frukostklubb, film i samlingssal och vi har bastu!