Attendo Flygarhöjden

Skarpnäcks Torg 1, 128 33 Skarpnäck

Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med Huntingtons sjukdom.

Fakta om Attendo Flygarhöjden

  • Hyra 6637-7598 kr

  • Storlek 45 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 85% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 33% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 58,4 kb)

Beskrivning av Attendo Flygarhöjden

Presentation

Attendo Flygarhöjden är ett modernt boende i centrala Skarpnäck. I omgivningen finns promenadstråk, grönområden, affärer och bibliotek. Hos oss utgår all vård och omsorg från dig och dina behov. Tillsammans med din kontaktman och din omvårdnadsansvariga sjuksköterska bestämmer du hur din dag ska se ut, vad du vill ha stöd med, hur dina måltider ska vara eller vilka aktiviteter du vill ägna dig åt. Verksamheten är inriktad mot yngre och äldre personer med demenssjukdomar samt personer med Huntingtons sjukdom. Biståndsbeslut krävs för att flytta in till oss.Vårt mål är att ge dig bästa möjliga vård och omsorg utifrån dina önskemål och behov.

Våra medarbetare har hög kompetens och lång erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. I verksamheten arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Vi arbetar med ett stödjande förhållningssätt där vi tar tillvara på dina egna resurser.

Boendemiljö

Lägenheterna är ljusa, rymliga med en köksdel och ett badrum. Varje lägenhet är utrustad med en vårdsäng, möbler och övrig inredning tar du med dig själv. På varje plan finns ett stort gemensamt kök med matplats och i anslutning ett vardagsrum och en stor balkong. På entréplanet finns en lokal för aktiviteter.

Utemiljö

På entréplanet finns en lokal för aktiviteter samt en stor uteplats.

I omgivningen finns fina promenadstråk och grönområden.

Måltider

Vi tycker att måltiderna är en viktig del av dagen därför lägger vi stor vikt vid en lugn och trevlig måltidssituation. På varje enhet finns en gemensam matsal. Här serveras frukost, lunch, middag och däremellan mellanmål ofta med något hembakat. Helger och högtider uppmärksammar vi genom att servera festlig mat och dryck.

Aktiviteter

Aktiviteter och utevistelse är viktigt för välbefinnandet. Här erbjuds en mängd olika aktiviteter både inne som ute vilket bidrar till en omväxlande vardag.

Vi tar tillvara på årstider, naturen, högtider och vardagssysslor. En gång i månaden vankas ”Café Flygarhöjden” då vi frossar i bakverk.