Villa Vesta gruppboende

Edelundavägen 5, 165 70 Hässelby villastad

Vi skall betjäna våra boende med omtanke, tillförlitlighet och kompetens. Visionen är att vi ska vara en förebild i demensvården.

Fakta om Villa Vesta gruppboende

  • Hyra 5811-6097 kr

  • Storlek 18 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 92% Nöjda med boendet

  • 83% Nöjda med bemötandet

  • 67% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,2 kb)

Beskrivning av Villa Vesta gruppboende

Presentation

Du är varmt välkommen till Villa Vesta gruppboende och Bräcke diakoni. Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför kommer vi att erbjuda dig olika former av samvaro.

Villa Vesta vill bedriva god och säker vård för personer med demens. Vi skall betjäna våra boende med omtanke, tillförlitlighet och kompetens. Visionen är att vi ska vara en förebild i demensvården.

Omvårdnadspersonalen har utbildning till undersköterska. Några har påbyggnadskurser i demens. Som särskild kompetens har vi en kulturpedagog som planerar för sociala aktiviteter samt kultur och musik.

Trygghetslarm finns i din lägenhet. Dina anhöriga kan övernatta hos dig om behov skulle uppstå. Du får regelbunden tillgång till medicinsk fotvård, hårfrisör, tandläkare och tandhygienist.

Boendemiljö

Lägenheter om 34-39 kvm. Badrum och pentry. Höj/sänkbar säng, i övrigt möblerar du själv.

Utemiljö

Vacker utemiljö med promenadstråk i villaområde. Balkong eller uteplats till lägenheten.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål. Du får två alternativ till lunch. Särskilda kostbehov tillfredsställs, t.ex. vegetarisk kost. Vin till maten, självkostnadspris. Maten kommer från servicehuset Skolörten.

Aktiviteter

Vi har aktiviteter varje dag. Kulturpedagogen arbetar med musik och kultur för att ge dagen ett innehåll. Du erbjuds promenader och utevistelse. Aktivitetsplanering anslås i entrén.