Hemmet för gamla

Gamla Tyresövägen 349, 121 34 Enskededalen

Hemmet för gamla ligger på en naturskön tomt i Enskededalen utanför Stockholm

Fakta om Hemmet för gamla

  • Hyra 4700-6000 kr

  • Storlek 129 lägenheter totalt, 11 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 79% Nöjda med boendet

  • 93% Nöjda med bemötandet

  • 54% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2015 (pdf, 61,5 kb)

Beskrivning av Hemmet för gamla

Presentation

Vi vill skapa en så hemlik och trygg miljö för dig som möjligt. Du som bor hos oss oavsett sjukdom eller funktionsnedsättning, ska uppleva att dagarna känns meningsfulla, innehållsrika och behagliga.

Du får en egen kontaktman och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för att du får de omsorgsinsatser som du är i behov av.

Personalen är mångkulturell med flertal olika hemspråk. 90% av omsorgspersonal är utbildade undersköterskor. Verksamheten har 1,0 arbetsterapeut och 1,8 sjukgymnast. Vi arbetar med funktionsbevarande förhållningssätt där rehab-personalen är handledande. All personal i verksamheten har genomgått Demensakademin som implementeras som arbetssätt under 2016.

Trygghetslarm finns i alla lägenheter.

Personal och sjuksköterska finns på plats 24 timmar per dygn. Läkare besöker verksamheten två dagar i veckan. Tillgång till jourläkare finns dygnet runt. Dina närstående är välkomna att besöka dig när de önskar. Du bestämmer själv vilken fotvård eller frisör du vill använda dig av.

Boendemiljö

Det finns totalt 129 lägenheter fördelat på 72 sjukhemsplatser, 51 demensplatser samt 6 platser för korttidsboende för personer med demensdiagnos från 55 år och uppåt.

Lägenheternas storlek varierar mellan 28-41 m2. I lägenheten finns en säng och madrass, sen möblerar du själv din lägenhet efter eget tycke och smak. Du skall ha med ditt eget sänglinne, handdukar samt täcke och kuddar. På korttidsboendet är lägenheterna möblerade och bäddade.

Balkong eller uteplats finns på alla enheter utom på korttidsavdelningen.

Möjlighet till parboende finns, men kräver särskilt beslut från biståndshandläggare, samt bedöms från fall till fall med utgångspunkt från lägenhetens storlek och förutsättningar för arbetsmiljön.

Utemiljö

Hemmet för Gamla ligger i Enskededalen på en naturskön tomt med tillgång till en stor fin park.

Måltider

Vi serverar frukost, lunch med efterrätt och middag, samt mellanmål och fika. Maten tillagas/värms i verksamheten på respektive avdelning. På söndagar serveras en tre-rätters lunch med vin om så önskas.

Aktiviteter

Utgångspunkten för vardagen för dig ska följa den nationella värdegrunden för äldreomsorgen.

Varje dag anordnar aktivitetsansvarig två gemensamma aktiviteter för dig som vill delta. På enheterna anordnas mindre aktiviteter individuellt eller i mindre grupper.

Dagligen inventeras önskemål om utevistelse.

För internetuppkoppling behövs mobilt bredband.

I verksamheten finns en vårdhund som besöker dig som vill, samt en side-by-side-cykel som används flitigt under sommaren.