Hemmet för gamla

Gamla Tyresövägen 349, 121 34 Enskededalen

Hemmet för gamla ligger på en naturskön tomt i Enskededalen utanför Stockholm

Fakta om Hemmet för gamla

  • Hyra 4700-6000 kr

  • Storlek 63 lägenheter totalt, 10 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 72% Nöjda med boendet

  • 95% Nöjda med bemötandet

  • 66% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,2 kb)

Beskrivning av Hemmet för gamla

Presentation

Vi vill skapa en hemlik och trygg miljö för dig. Du som bor hos oss ska få en god omsorg och en trygg och säker hälso- och sjukvård. Dagarna ska kännas meningsfulla, innehållsrika och behagliga.

Du får en egen kontaktman och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för att du får de omsorgsinsatser som du är i behov av.

Personalen är mångkulturell med flertal olika hemspråk. 90% av omsorgspersonal är utbildade undersköterskor. Verksamheten har 1,0 arbetsterapeut och 1,8 sjukgymnast. Vi arbetar med funktionsbevarande förhållningssätt där rehab-personalen är handledande. All personal i verksamheten har genomgått demensutbildning. Trygghetslarm finns i alla lägenheter.

Personal och sjuksköterska finns på plats 24 timmar per dygn. Läkare besöker verksamheten två dagar i veckan. Tillgång till jourläkare finns dygnet runt. Dina närstående är välkomna att besöka dig när de önskar. Du bestämmer själv vilken fotvård eller frisör du vill använda dig av.

Boendemiljö

Det finns totalt 63 lägenheter fördelat på 42 sjukhemsplatser, 21 demensplatser. Lägenheternas storlek varierar mellan 28-41 kvadratmeter. I lägenheten finns en säng och madrass, sen möblerar du själv din lägenhet. Du skall ha med ditt eget sänglinne, egna handdukar samt täcke och kuddar. Balkong eller uteplats finns på alla enheter.

Möjlighet till parboende finns, men kräver särskilt beslut från biståndshandläggare, samt bedöms från fall till fall med utgångspunkt från lägenhetens storlek och förutsättningar för arbetsmiljön.

Utemiljö

Hemmet för Gamla ligger i Enskededalen på en naturskön tomt med tillgång till en stor fin park.

Måltider

Vi serverar frukost, lunch med efterrätt och middag, samt mellanmål och fika. Lunch och middag kommer uppvärmd till verksamheten på respektive avdelning.

Aktiviteter

Utgångspunkten för vardagen för dig ska följa den nationella värdegrunden för äldreomsorgen.

På varje enhet kommer mindre aktiviteter individuellt eller i grupp att anordnas . Vissa av de som arbetar på avdelningarna kommer att ha särskilt ansvar för aktiviteterna. Gemensamma aktiviteter kommer också att anordnas för alla boende som anordnas av en aktivitetsansvarig. Dagligen inventeras önskemål om utevistelse.

För internetuppkoppling behövs mobilt bredband.