Attendo Enhagsslingan

Enhagsslingan 7, 187 40 Täby

Attendo Enhagsslingan är ett så kallat livsstilboende

Fakta om Attendo Enhagsslingan

  • Hyra 8500-8500 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

  • Språk och kultur Finska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 81% Nöjda med boendet

  • 95% Nöjda med bemötandet

  • 54% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57,4 kb)

Beskrivning av Attendo Enhagsslingan

Presentation

Vi anläggar en stor trädgård med promenadslingor, mysiga sittplatser, utegym och växthus för att uppmuntra olika aktiviteter ute. Det kommer även att finnas en spaavdelning med bastu inomhus. Verksamheten är riktad till personer med demenssjukdomar och somatisk vård. Totalt byggs 54 lägenheter i huset, fördelade på tre plan och med sex boendegrupper. Vissa rum är anpassade för parboende.

Boendemiljö

Boendet ligger med en fin trädgård som är lätt tillgänglig för alla boende. Varje lägenhet är utrustad med ett litet pentry, garderober, takbelysning, säng och sängbord. Lägenheten är ljusa och har en fransk balkong och stort badrum. På varje avdelning finns balkong alternativt uteplats direkt i trädgården. Utevistelse/trädgård speglar verksamheten även inomhus, inredning ska visa profilboendets inriktning.

Utemiljö

Vi lägger stor vikt på utevistelse och har förberett trädgården med växthus, planteringslådor, potatisland, utegym, pergola, grillplats och en Side-by-Side cykel.

Måltider

Maten tillagas enligt cook-chill-metod och levereras från Dafgård. Maten tillagas på avdelningen och serveras i en trivsam miljö enligt Attendo´s kostpolicy. Det finns möjlighet att tillaga enklare rätter i det egna köket i lägenheten. Vid högtider och festliga tillfällen kommer vin att serveras till maten. Dukningen är viktig och gör måltiden trivsam. Vi arbetar nära Attendo´s dietister och ser till varje individs enskilda behov.

Aktiviteter

Brukarna erbjuds aktiviteter på förmiddagar och eftermiddagar.