Stora Sköndal Villa Sköndal

Stora Sköndalsväg 101, 128 64 Sköndal

Stora Sköndal bedriver vård, omsorg, rehabilitering och utbildning – med hög kompetens

Fakta om Stora Sköndal Villa Sköndal

  • Hyra 7950-7950 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 92% Nöjda med boendet

  • 93% Nöjda med bemötandet

  • 83% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,2 kb)

Beskrivning av Stora Sköndal Villa Sköndal

Presentation

Villa Sköndal är en nybyggd verksamhet med nya fräscha lokaler beläget inom Stora Sköndals fina grönområde och med närhet till Drevviken. Villa Sköndal har 54 lägenheter fördelade på tre plan. På boendet finns 2 enheter med vård- och omsorgsboende, 3 gruppboenden för personer med demenssjukdom, och slutligen finns en enhet om 9 boende med profil psykogeriatrik.

Boendemiljö

På Villa Sköndal finns 1-rums lägenheter om 30 kvm, varje lägenhet är utrustad med trinettkök, egen dusch/toalett, säng samt fransk balkong. Du möblerar din egen lägenhet och gör den privat och personlig med dina egna möbler och inredning. Enheten har gemensamma ytor med smakfullt inredd matplats och vardagsrum. En stor gemensam balkong finns att tillgå samt tillgång till vacker trädgårdsmiljö med promenadstråk, lusthus och planteringsmöjligheter.

Utemiljö

Villa Sköndal ligger vackert med stora grönområden vid Drevvikens strand. Fin utsikt över Drevviken från fönster, balkonger och uteplatser.

Måltider

På Villa Sköndal serveras frukost, lunch, middag och två mellanmål. Det finns alltid möjlighet att äta något mellan målen och nattfastan överstiger aldrig 11 timmar.

Maten till Villa Sköndal levereras av ISS, den värms upp på enheten och tillbehören tillagas på plats. Det finns möjlighet att välja mellan två olika rätter till varje måltid och maten anpassas efter behov hos boende. Måltiden kan intas vid den vackert inredda matplatsen eller om man så önskar i sin egen lägenhet.

På Villa Sköndal använder vi måltiden som en social aktivitet och anpassar meny, dukning och miljö efter högtider och födelsedagar. Vi följer traditioner och serverar exempelvis snaps till sillen vid midsommar och jul och äter kräftor på hösten. På Villa Sköndal bakar vi ofta eget kaffebröd som intas under gemensamma fikastunder.

Aktiviteter

Vi erbjuder gruppaktiviteter enligt särskilt aktivitetsschema där önskemål från boende styr innehållet. Målet är att kunna erbjuda utevistelse i den omfattning som efterfrågas. Vi erbjuder underhållning och gemensamma större aktiviteter såsom pubkvällar, musikunderhållning och utflykter.Som boende på Villa Sköndal erbjuds du egen tid med kontaktman där det är dina önskemål som styr innehållet. Om man som boende på Villa Sköndal så önskar finns möjlighet att vara delaktig i hushållsaktiviteter tex bakning, tvätt, städning och förberedelser i köket. Boende på Villa Sköndal har möjlighet till internet-uppkoppling i lägenheten.