Baldersro Plaza

Vallagränd 2, 136 39 Handen

Nybyggt äldreboende med inriktning somatik, demens och korttids. Här finns finsktalande personal och boende. Inredning, aktiviteter med mera är utformade för äldre personer

Fakta om Baldersro Plaza

  • Hyra 7599-7599 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

  • Språk och kultur Finska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 94% Nöjda med boendet

  • 72% Nöjda med bemötandet

  • 53% Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 55,8 kb)

Beskrivning av Baldersro Plaza

Presentation

Aleris Baldersro Plaza är ett äldreboende i Handen, byggt 2013. Här finns en finskspråkig demensenhet. På Baldersro korttidsenhet bor du i en egen lägenhet som är möblerad. Du får tillgång till trevlig och professionell personal, dagliga aktiviteter och många goda skratt. Boendet ligger inom gångavstånd (ca 2 km) från Rudan skogarna och Haninge centrum så närhet finns till både stad och natur.

Boendemiljö

54 lägenheter på tre plan. Lägenheterna har toalett, pentry, tv och är fullt möblerade. Enheterna har gemensamt vardagsrum, matsal och balkong. Det finns ett större gemensamhetsutrymme med elektrisk öppenspis.

Utemiljö

Det finns en trädgård i anslutning till boendet, där vi fikar, har gemensamma aktiviter, grillar eller lyssnar till musik tillsammans. Många boende går också ut själva för att sitta och njuta i solen en stund.

Måltider

Vi vill att måltiderna ska tillhöra en av dagens höjdpunkter. Vi får kyld mat levererad som värms upp i våra kök. Efterrätt och sallad samt hembakat fikabröd ordnar vi. Vi lyfter fram årets klassiska svenska och finska högtider via maten.

Aktiviteter

Vi har större aktiviteter två gånger per dag på vardagar. Det kan vara bland annat sittgymnastik, frågespel, sång och högläsning. På helgerna är fokus på enskilda aktiviteter utifrån önskemål.