Baldersro Plaza

Vallagränd 2, 136 41 Handen

Under utvecklingen av Baldersro Plaza har vi tagit intryck av den senaste forskningen om åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. Det har påverkat verksamheten från rummens utformning och färgsättning till personalens kunskapsnivå.

Fakta om Baldersro Plaza

  • Hyra 7000-8000 kr

  • Storlek 54 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2015

  • 70% Nöjda med boendet

  • 81% Nöjda med bemötandet

  • 74% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2015 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2015 (pdf, 62,8 kb)

Beskrivning av Baldersro Plaza

Presentation

Baldersro Plaza är ett modernt äldreboende med den nordiska försommardagen som förebild för färgval och inredning. Målsättningen är att du ska kunna tala svenska, finska och e v fler nordiska språk med personalen. Vår ambition är att erbjuda den bästa möjliga omsorgen för äldre samt en plats dit släkt och vänner är välkomna. Vår personal har en hög kunskapsnivå, relevant erfarenhet och talar i många fall ytterligare ett nordiskt språk utöver svenska. Aleris värderingar – omtänksamhet, professionalitet, engagemang och nytänkande– genomsyrar verksamheten. Lägsta kompetensnivå är undersköterska.

Boendemiljö

Det finns 54 lägenheter om 32 kvm på Baldersro Plaza, alla speciellt utformade för äldre och för personer med demenssjukdom. Lokalerna är anpassade för att inbjuda till ett aktivt och socialt liv, där man alltid har möjlighet att få lugn och ro. På varje enhet finns balkong, gemensamt matrum samt vardagsrum. Verksamheten har dessutom ett samlingsrum, plaza, för gemensamma aktiviteter och social samvaro samt en bastu. På bottenvåningen finns en förskola, vilket möjliggör spännande möten mellan generationer.

Utemiljö

En uteplats finns i anslutning till entrén med promenadstråk och lummig grönska.

Måltider

Mat tillhör livets glädjeämnen. En viktig del för Aleris är att våra boende ska få uppleva matglädje genom att känna gemenskap, dofter, olika smaker. Måltiden ska vara lustfylld och ett tillfälle som du som boende ser fram emot. Vi skapar förutsättningar så att du ska få njuta av måltiden i en lugn och trevlig miljö, där boende och medarbetare äter tillsammans. Vi erbjuder ett nordiskt kök med årstidsvariation, anpassade menyer till de boende med kulturella/religiösa önskemål samt uppmärksammar årets samtliga högtider. Aleris dietist tar fram menyer och följer svenska näringsrekommendationer.

Aktiviteter

Minst en gemensam aktivitet per dag, e x trädgårdsarbete, promenader. Spontana aktiviteter på respektive enhet i form av korsordslösning, bakning etc. Individuella aktiviteter tillsammans med kontaktman utifrån överenskommelse i genomförandeplanen.