Skarpnäcks kommunala hemtjänst

Rusthållarvägen 6, 121 17 Johanneshov

Vi är den största hemtjänstutföraren i området och kan erbjuda dig en trygg och stabil hemtjänst som är anpassad efter dina behov.

Fakta om Skarpnäcks kommunala hemtjänst

 • Hemtjänstutförare

  Logo
 • Verksam i staden sedan Uppgift saknas

 • Verksam inom Skarpnäck

  Skarpnäck

  Hammarbyhöjden, Björkhagen, Kärrtorp, Bagarmossen och Skarpnäcksfältet.

 • Organisationsform Kommunalt

 • Underleverantörer

  Trygghetslarm
  Ingen underleverantör
  Kvällsinsats
  Ingen underleverantör
  Nattinsats
  Attendo (kl 22.00-07.30)
  Städning
  Ingen underleverantör
  Tvätt
  Ingen underleverantör

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • 95% Nöjda med hemtjänsten

 • 93% Personalen är bra på att passa tider

 • 98% Känner förtroende för personalen som kommer

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 50,7 kb)

Beskrivning av Skarpnäcks kommunala hemtjänst

Presentation

Skarpnäcks kommunala hemtjänst är den största hemtjänstutföraren i området och kan erbjuda dig en trygg och stabil hemtjänst som är anpassad efter dina behov. Vi har välutbildade, engagerade medarbetare och goda väletablerade kontakter med vårdcentraler och andra viktiga aktörer i området. Tillsammans hoppas vi att detta ska hjälpa dig att trivas med din hemtjänst så att du kan bo kvar hemma så länge du önskar.

Vi satsar på vår personal för att de ska trivas och utvecklas i arbetet. Vi har låg personalomsättning och många av våra medarbetare har jobbat hos oss i mellan tio och trettio år. Så gott som samtliga tillsvidareanställda medarbetare har utbildning till undersköterska eller motsvarande, och de flesta har deltagit i påbyggnadsutbildningar om demens. Tillsammans har vi lång och gedigen erfarenhet av att hjälpa kunder oavsett förutsättningar. Vi har god förståelse för våra kunders olikheter, olika situationer och behov, och förstår behovet av att vara flexibla.

Vi har kunder i hela Skarpnäcks stadsdelsområde, från Hammarbyhöjden i norr till Skarpnäcksfältet i söder. Vi utgår från en gemensam lokal i Bagarmossen, men är indelade i flera lokala enheter för att finnas närmare dig som kund.

Om du väljer Skarpnäcks kommunala hemtjänst börjar vi alltid med att göra ett hembesök hos dig. Då berättar vi mer om hur vår hemtjänst fungerar så att du vet vad du kan förvänta dig. Tillsammans tar vi fram en individuell genomförandeplan (arbetsplan) så att hjälpen utformas efter dina önskemål. En utsedd medarbetare kommer att vara din kontaktperson och den som du oftast träffar. Vi strävar efter hög personalkontinuitet så att du ska få träffa samma medarbetare så ofta som möjligt, och vi prioriterar en god kontakt med dina anhöriga.

Måltider

Hos oss har du stor valfrihet när det gäller måltider. Vi erbjuder leverans av matlådor, men kan lika gärna hämta mat på närmaste restaurang eller laga maten hemma hos dig om du hellre vill det.