Årstabergshemmet

Åmänningevägen 13, 120 57 Årsta

Vårt mål är din trygghet. Vi har kompetent personal med olika språklig och kulturell bakgrund

Fakta om Årstabergshemmet

  • Hyra 7109-7189 kr

  • Storlek 56 lägenheter totalt, 8 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 76% Nöjda med boendet

  • 89% Nöjda med bemötandet

  • 75% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Årstabergshemmet

Presentation

Attendo Årstabergshemmet är ett hemtrevligt vård- och omsorgsboende, som drivs av Attendo Care AB. Boendet är ljust och modernt och vänder sig till dig som är över 65 år och har en demenssjukdom. Vi har en stor prunkande trädgård för dig som tycker om att vistas utomhus. Vi ger alltid det lilla extra i mötet med dig, hos oss är det du som står i fokus.

Vårt mål är din trygghet. Vi har kompetent personal med olika språklig och kulturell bakgrund. Vårt arbete grundar sig på visionen att stärka Dig som individ utifrån våra värderingar engagemang, kompetens och kunskap.

De flesta av omvårdnadspersonalen är utbildade undersköterskor med lång erfarenhet av demensvård. Likaså våra sjuksköterskor. Sjukgymnast och arbetsterapeut är tillgängliga vissa dagar i veckan och kan alltid nås vid behov.

Frisör och fotvårdare kommer regelbundet till boendet. Du kan bara meddela din kontaktperson om dina önskemål och vad Du behöver. Vi har olika typer av larm beroende på vad du bäst behöver.

Boendemiljö

Boendet i fyra plan är beläget centralt i Årsta med närhet till naturen. Det finns 56 lägenheter, 27-31 kvm, fördelade på sju enheter.

Utemiljö

På varje plan finns balkong och allrum och trädgården har stenbelagda gångar.

Måltider

Färdig mat levereras till boendet, och värms där. Vår kostpolicy ska säkra näringsintag och god kvalitet på maten och måltiderna. Högtider och helger uppmärksammas genom extra fin dukning och festligare mat och dryck.

Aktiviteter

Vi har planerade aktiviteter dagligen och regelbunden underhållning av olika slag. Aktiviteter sker både gemensamt och individuellt. Längre utevistelse sker i form av restaurang- och köpcentrums- besök, samt promenader.