Stångberga

Stångberga 25, 186 97 Brottby

I vårt familjeföretag Stångberga Omsorg får du god omvårdnad, rehabilitering, service av hög kvalitet dygnet runt

Fakta om Stångberga

  • Hyra 6477-6477 kr

  • Storlek 52 lägenheter totalt

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 45% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,6 kb)

Beskrivning av Stångberga

Presentation

Vår ambition är att ge våra kunder det lilla extra i en trivsam och behaglig miljö. Vi vill ge dig känslan av ett hem och något för alla sinnen genom syn och doft i vår trädgård, högläsning, gruppgymnastik, sångstunder med mera.

Den herrgårdsliknade huvudbyggnaden är från 1939. Vi vill se våra vårdtagare som individer med rätt att bli sedda och behandlade som individer. Samtidigt ska de känna den trygghet som en professionell vårdorganisation kan erbjuda. Vår inriktning på både rehabilitering och permanent vård innebär att de boende inte behöver flytta även om deras vårdbehov skulle bli större.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö

Sjukhemmet ligger inbäddad i en lummig park i ett vackert odlingslandskap i det böljande Roslagen. Den herrgårdsliknande huvudbyggnaden är från 1939 och annexet är byggt 1998. Huvudbyggnadens sällskapsutrymmen med sina vackra möbler erbjuder en njutbar inramning för sång- och musikstunder, samtal eller andra aktiviteter. Från 1 november kommer vi ha totalt 52 vårdplatser på Stångberga. Rummen har hög standard med egen toalett och dusch, uttag för TV, telefon och är handikappanpassade. Storleken på rummen varierar mellan 20 kvm ända till 44 kvm. Det finns gott om gemensamma utrymmen med balkonger och uteplatser på alla plan.

Utemiljö

Stångberga sjukhem ligger inbäddad i en lummig park på en höjd i ett odlingslandskap.

Måltider

Vårt moderna kök sköts av två kockar som tillagar välsmakande måltider varje dag. Köket erbjuder även vegetariskt, laktos- och glutenfria måltider vid behov. Matsedeln varieras och anpassas efter årstid och tillgång på lokala råvaror. Vi tar självfallet hänsyn till övriga önskemål oberoende av etnisk eller kulturell bakgrund.

Aktiviteter

Gemensamma aktiviteter: Gruppgymnastik 1ggr/vecka. Bingo 1ggr/vecka. Högläsning 1ggr/vecka. Gudstjänst 1ggr/månad, Dam- och herrlunch, dagträffar med svenska kyrkan och besök av konstpedagog är några exempel på gemensamma aktiviteter.

Exempel på olika aktiviteter som vi gör avdelningarna: Samtal, gemenskap och aktivt lyssna. Den som önskar att vara ute och fixa i trädgården med personal får också gärna göra det.