Nockebyhöjden (Demens)

Backskåran 9, 168 40 Bromma

På Nockebyhöjden skall den boendes livskvalitet präglas av trygghet, omtanke, och glädje genom personalens personliga bemötande och kompetens.

Fakta om Nockebyhöjden (Demens)

  • Hyra 5400-11000 kr

  • Storlek 47 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,4 kb)

Beskrivning av Nockebyhöjden (Demens)

Presentation

Sällskapet vänner till Pauvres Honteux (SVPH) har bedrivit äldreomsorg i Stockholm i ca 150 år. Trygghet, glädje och omtanke genomsyrar verksamheten. På Nockebyhöjden arbetar vi utifrån ett salutogent synsätt vilket innebär att vi vill skapa en tillvaro som är meningsfull, begriplig och hanterbar för varje individ.

Undersköterskor och sjuksköterskor i tjänst hela dygnet. Det finns även paramedicinsk personal, lokalvårdare samt tvättpersonal anställda på Nockebyhöjden. Läkare kommer till Nockebyhöjden varje vecka. Vi vill att våra boende upplever att det finns en mening med livet och känner delaktighet i det som sker runt omkring.

Boendemiljö

På varje plan finns nio eller tio lägenheter, matsal, Tv-rum och gemensamhetsutrymmen. Med hiss når man flera uteplatser. På bottenvåningen ligger Stora sällskapsrummet där ett stort antal aktiviteter erbjuds.

Utemiljö

Nockebyhöjden ligger vackert beläget i grönområde.

Måltider

Maten tillagas i ett närbeläget kök och maten är säsongsanpassad. Du kan välja mellan olika rätter och vid behov anpassas kosten individuellt. Under helgerna dukas det extra fint och vid högtider serveras vin för den som önskar.

Aktiviteter

På Nockebyhöjden arbetar vi utifrån ett salutogent synsätt vilket innebär att vi vill skapa en tillvaro som är meningsfull, begriplig och hanterbar för varje individ. Ett stort utbud av aktiviteter erbjuds. Ex. dans, fredagsdrink, musikunderhållning, frukostklubb. De boendes önskemål ligger till grund för för vad som erbjuds.