Kottbyns vård och omsorgsboende- somatisk

Kottbygatan 5, 164 74 Kista

Det nybyggda Kottbyn har en helhetssyn på hälsa både fysiskt och socialt. Det finns mat att välja från det arabiska, svenska och persiska köket. Personalen talar även dessa språk.

Fakta om Kottbyns vård och omsorgsboende- somatisk

 • Hyra 7922-10024 kr

 • Storlek 17 lägenheter totalt, 9 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Privat

 • Språk och kultur Flera språk och kulturer

  Arabiska, Persiska

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Beskrivning av Kottbyns vård och omsorgsboende- somatisk

Presentation

Kottbyns vård och omsorgsboende utför funktionsbevarande och aktiverande vård under handledning av sjukgymnast och arbetsterapeut. Med ett salutogent arbetssätt som grund fokuserar vi på att ta fram det friska hos varje person som kommer till oss. Vi erbjuder dagliga aktiviteter och funktionsträning med stöd av vårt rehabteam. På Kottbyn har vi tillgång till särskild träningslokal och gymnastiksal och vi lägger stor vikt vid fysisk träning. Det finns alltid ett pass för rörelse varje dag. På Kottbyn har vi personal dygnet runt som är utbildade undersköterskor och som förutom svenska pratar persiska, kurdiska och arabiska.

Boendemiljö

Boendemiljö

Enheten består av 9 lägenheter. Om du vill kan du få lägenheten fullt inredd, du behöver bara ta med dig kläder och hygienartiklar. På våningen finns matsal, vardagsrum samt utrustning för fysisk träning. Lokalerna rymmer också ett gym samt en gymnastiksal. Lägenheterna är ca 30-50 m2 och har egen dusch, toalett och liten trinett.

Utemiljö

Kottbyn ligger centralt i Akalla med närhet till natur och kulturområden. Till Akalla tunnelbanestation är det ca 500 meter. Flera busslinjer finns att tillgå med station inom ca 200 meter. I samma fastighet finns en förskola och en friskola. Det finns tillgång till gård, takterrass och gångstigar. Till enheten finns det en gemensam balkong där du kan njuta av årets alla dagar. Det är nära till Kista centrum för eventuell shopping.

Måltider

Dagen på Kottbyn börjar med att en ”hotellfrukost” dukas upp i matsalen. Där serveras även lunch, middag, eftermiddagskaffe och ”kvällsmörgås”. Självklart kan du välja att äta alla måltider i avskild miljö inne i din egen lägenhet. För den som vill finns alltid möjlighet att få ”frukosten på sängen”. For dig som inte orkar sitta långa stunder har vi alltid rumservice. Eftersom det i huset finns kockar som tillagar mat från det persiska och det arbatiska köket. finns det möjlighet att välja på tre olika kök, persisk, arabisk eller svensk husmanskost.

Aktiviteter

På Kottbyn finns det något att se fram emot varje dag, som gör det meningsfullt att stiga upp och göra sig i ordning. Det finns också utrustning som gör det enkelt för dig att på egen hand eller med hjälp av våra duktiga undersköterskor träna på just det du behöver stärka. Alla lägenheter ligger i markplan, vilket gör det enkelt att komma ut i friska luften.