Ersta Mariahemmet

Åstorpsringen 26, 121 31 Enskededalen

Tillsammans med dig skapar vi ett meningsfullt och trivsamt vardagsliv

Fakta om Ersta Mariahemmet

  • Hyra 6869-7068 kr

  • Storlek 83 lägenheter totalt, 7 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 84% Nöjda med boendet

  • 92% Nöjda med bemötandet

  • 58% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 58,6 kb)

Beskrivning av Ersta Mariahemmet

Presentation

Mariahemmet är ett rökfritt vård- och omsorgs- samt demensboende i nyrenoverade lokaler. Mariahemmet drivs av Ersta diakoni, en ideell förening som bedriver sjukvård, socialt arbete och forskning non-profit. Vi arbetar utifrån vår idé "Se människan" samt värdeorden professionalism, tillit och hopp. Fokus är trygghet, meningsfullhet, delaktighet, gemenskap. Verksamheten vilar på kristen grund.

Boendemiljö

Boendemiljö
Boendemiljö
Badrum

Mariahemmets vård och omsorgsboende har 45 lägenheter. Lägenheterna är ca 28 kvadratmeter med badrum, pentry och balkong. Möblerad med säng. Gemensamt kök, matrum och vardagsrum med balkong och härlig innergård med konstverk och fina sittmöjligheter. Möjlighet till parboende.

Utemiljö

Vi har en underbar innergård med både sol och skugga och gott om sittplatser, som vi utnyttjar så ofta vi kan. I närområdet ligger ett litet torg med bibliotek, mataffär och apotek. Mariahemmet ligger ett par minuters promenad från t-bana Sandsborg.

Måltider

Vi finns till för dig som har stora omvårdnadsbehov. Tillsammans med dig skapar vi ett meningsfullt och trivsamt vardagsliv. Vårt arbetssätt är personcentrerat och utgår från dina behov. Vi har ett nära samarbete med Ersta kyrka och hospice.

Aktiviteter

Aktiviteterna utgår från önskemål, årstid och högtid. Aktiviteter ordnas ute och inne varje dag av vår kulturassistent. Ofta har någon medarbetare med sig sin hund. Regelbundna andakter med präst från Ersta kyrka sker i vår salong. Wifi finns.