Sofiagårdens vård- och omsorgsboende (Demens)

Erstagatan 34, 116 36 Stockholm

Vi arbetar för att du ska bemötas med respekt och att du ska känna dig trygg

Fakta om Sofiagårdens vård- och omsorgsboende (Demens)

  • Hyra 5900-6100 kr

  • Storlek 50 lägenheter totalt, 10 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 83% Nöjda med boendet

  • 92% Nöjda med bemötandet

  • 73% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 57,4 kb)

Beskrivning av Sofiagårdens vård- och omsorgsboende (Demens)

Presentation

Du är varmt välkommen till Sofiagårdens vård- och omsorgsboende och Bräcke diakoni. Du ska alltid känna att du kan vara självständig och påverka din vardag. Vi vill ge dig möjlighet till glädje och meningsfullhet i gemenskap med andra, därför kommer vi att erbjuda dig olika former av samvaro.

De flesta medarbetarna har vårdutbildning. Några har påbyggnadskurser i demens. Som särskild kompetens har vi en kulturpedagog som planerar för sociala aktiviteter samt kultur och musik.

Vi planerar din vård och omsorg tillsammans med dig och dina närstående. Det vi kommer överens om dokumenteras i genomförandeplan. Det finns ett anhörigråd som träffas två gånger per termin.

Trygghetslarm finns i din lägenhet. Dina anhöriga kan övernatta hos dig om behov skulle uppstå. Du får regelbunden tillgång till medicinsk fotvård, hårfrisör, tandläkare och tandhygienist.

Boendemiljö

Boendemiljö

Lägenheter om 30-33 kvm med trinett kök, stort badrum. Höj- och sänkbar säng finns. I övrigt möblerar du lägenheten själv med kära ting.

Utemiljö

Tillgång till en uteplats på gården.

Måltider

Tre måltider samt mellanmål. Du får två alternativ till lunch. Särskilda kostbehov tillfredsställs, t.ex. vegetarisk kost. Vin serveras efter eget inköp. Maten kommer från ISS Facility Service.

Aktiviteter

Vi har aktiviteter varje dag. Kulturpedagogen arbetar med musik och kultur för att ge dagen ett innehåll. Du erbjuds promenader och utevistelse. Aktivitetsplanering anslås på varje grupp.