Attendo Fresta Södra allé

Fresta Södra allé 2, 194 54 Upplands Väsby

Ett så livsstilboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård vilket innebär att vi lägger stort fokus på aktiviteter och gemenskap utomhus.

Fakta om Attendo Fresta Södra allé

 • Hyra 7500-8500 kr

 • Storlek 54 lägenheter totalt, 9 per enhet

 • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Beskrivning av Attendo Fresta Södra allé

Presentation

Attendo Fresta Södra allé beräknas öppna 15 november.

Vi kommer att anlägga en trädgård med promenadslingor, mysiga sittplatser, för att uppmuntra olika aktiviteter utomhus. Totalt byggs 54 lägenheter i huset, fördelade på tre plan och med sex boendegrupper.

På hela boendet kommer vi att arbeta efter ett koncept som är Utevistelse och Trädgård. Vi ser många fördelar med att vara ute, vi planerar att vi ska vara ute dagligen och att man även ska kunna känna av utemiljön inomhus. Inredning och arbetssätt ska spegla vårt koncept. Vi har tillgång till demenssjuksköterska och Silviasyster.

Omvårdnadspersonalen har undersköterskeutbildning och/eller lång erfarenhet av arbete inom äldreomsorg. Sjuksköterska finns i verksamheten alla veckans dagar. Arbetsterapeut och sjukgymnast finns knutna till verksamheten. All personal har genomgått Demens ABC samt utbildning i den nationella värdegrunden. Varje boende får en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Utifrån välkomstsamtal och vårdplanering kommer man gemensamt fram till hur den boende vill utforma sin omsorg. Kontaktpersonen upprättar en genomförandeplan tillsammans med den boende med mål som sedan utvärderas och följs upp. Det kommer att finnas möjlighet till fotvård, uppsökande tandvård och frisör.

Boendemiljö

Varje lägenhet är utrustad med ett litet pentry, garderober, takbelysning, säng och sängbord. Lägenheten är ljusa och har stora fönster och ett stort badrum. På varje avdelning finns balkong alternativt uteplats direkt i trädgården.

Utevistelse/trädgård speglar verksamheten även inomhus, inredning ska visa profilboendets inriktning.

Utemiljö

Boendet ligger med en fin trädgård som är lätt tillgänglig för alla boende.

Måltider

Maten tillagas enligt cook-chill-metod och levereras från Dafgård. Maten tillagas på avdelningen och serveras i en trivsam miljö enligt Attendos kostpolicy.

Det finns möjlighet att tillaga enklare rätter i det egna köket i lägenheten. Vid högtider och festliga tillfällen erbjuds vin till maten. Dukningen är viktig och gör måltiden trivsam.

Aktiviteter

Utevistelse och trädgård kommer att genomsyra hela verksamheten. Vi kommer att tillbringa mycket tid utomhus årets alla årstider. De boende kommer att erbjudas aktiviteter på förmiddagar och eftermiddagar. Vi har en fin samlingslokal för gemensamma aktiviteter.