Ängsö vård- och omsorgsboende

Glavagatan 21, 123 71 Farsta

Målet är att stärka individen med god service och omvårdnad. Vi arbetar med metoden ”Vårdarsång” i det dagliga arbetet.

Fakta om Ängsö vård- och omsorgsboende

 • Hyra 4200-4700 kr

 • Storlek 13 lägenheter totalt

 • Typ av boende Demensboende

 • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 55,9 kb)

Beskrivning av Ängsö vård- och omsorgsboende

Presentation

Ängsö gruppboende ligger i Farsta Strand med goda kommunikationer med pendeltåg och tunnelbana till Farsta Strand, nära Farsta centrum, naturen och promenadstråk till sjön. Verksamhetens inriktning är permanentboende för personer över 65 år och som har demenssjukdom. Ängsö gruppboende består av 13 lägenheter fördelat på två våningsplan.

Det övergripande målet är att stärka individen med god service och omvårdnad. Vi arbetar med metoden ”Vårdarsång” i det dagliga arbetet. Verksamhetens inriktning är för personer över 65 år och som har demenssjukdom.

Personalen består av verksamhetschef, sjuksköterska och omvårdnadspersonal. Arbetsterapeuten kommer regelbundet till boendet. Alla som flyttar hit får en egen kontaktperson och ansvarig sjuksköterska. Läkaren finns tillgänglig varannan vecka samt vid behov.

Boendemiljö

På boendet finns 13 lägenheter om 29-34 kvm, fördelat på två våningsplan. Lägenheterna har badrum och pentry. På varje våningsplan finns ett gemensamhetsutrymme.

Utemiljö

På bottenvåningen finns uteplats med möjlighet till trädgårdsaktiviteter och på övervåningen en balkong.

Måltider

Maten får vi levererad till oss som vi värmer och som sprider en god matdoft. Maten serveras i matsalen och man får man gärna ta med sig vin att dricka.

Aktiviteter

Du har möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter varje dag t.ex. högläsning, sångstund och filmvisning. Sommartid är vi ute dagligen i vår trädgård och promenader gör vi året om.