Vendelsögården (Demens)

Lupinstigen 4, 136 73 Vendelsö

Vår inrikting är både somatisk och demensvård och stort fokus ligger på kvalitet och bemötande

Fakta om Vendelsögården (Demens)

  • Hyra 7350-7350 kr

  • Storlek 45 lägenheter totalt

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 86% Nöjda med boendet

  • 93% Nöjda med bemötandet

  • 71% Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,2 kb)

Beskrivning av Vendelsögården (Demens)

Presentation

Vendelsögården slog upp portarna 1 november 2010 och är ett nytt och fräscht boende med inredning i gustaviansk stil, det är beläget nära Drevviken och omgiven av ett villaområde.

Inriktningen är både somatisk- och demensvård och stort fokus läggs på aktivitet för de boende. Vi har sjuksköterska dygnet runt samt en sjukgymnast på heltid.

Vi tycker att varje boende själv ska få bestämma sin dag. Vi har skapat en miljö på boendet som är hemlik och fokuserar på det friska istället för det sjuka.

Hos oss arbetar distriktssköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, sjukgymnast och arbetsterapeut och vi har regelbunden tillgång till en läkare från Familjeläkarna Saltsjöbaden som vi samarbetar med. Vardaga har mångårig erfarenhet i äldrevården och personalen på Vendelsögården har genomgått demensutbildning genom Demensakademin.

Boendemiljö

Vendelsögården har 45 lägenheter på vardera 31m2, fördelade på 5 avdelningar på 3 plan. Det är nio boende på varje avdelning. Till varje lägenhet finns fransk balkong och ett litet pentry. Varje avdelning har en stor balkong/terrass som är tillgänglig för alla. Varje avdelning har ett stort kök och ett gemensamhetsutrymme som är till för alla. På bottenplan finns sinnenas trädgård dit alla har möjlighet att vistas och påta i trädgården.

Utemiljö

Vendelsögården ligger vackert beläget nära Drevviken och omgiven av ett villaområde.

Måltider

Alla våra måltider lagas på plats från grunden med så färska råvaror som det är möjligt. Inga färdigrätter eller kantinmat, utan alla ska få glädjen av att känna dofterna från hela matlagningen. Kunderna är delaktiga i det som de önskar, allt från potatisskalning till dukning. Även specialkost så som gluten/laktos lagas på plats. Varje plan bakar hembakt fikabröd dagligen. Vi följer årets högtider och skapar en trevlig samvaro kring storhelger, ofta tillsammans med de närstående som önskar delta.

Aktiviteter

Aktiviteter sker dagligen, ex högläsning, sångstund, andakt/bingo, sittgympa, styrketräning, arbetsterapi, massage och spa. Vi har även dans 1 gång i månaden.