Vasens vård- och omsorgsboende

Kadettgatan 2, 113 33 Stockholm

Vasens vård- och omsorgsboende ligger på Norrmalm, centralt i Stockholm.

Fakta om Vasens vård- och omsorgsboende

  • Hyra 5586-6841 kr

  • Storlek 78 lägenheter totalt, 10 per enhet

  • Typ av boende Somatisk vård- och omsorgsboende och demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Entreprenad

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2016

  • 67% Nöjda med boendet

  • 96% Nöjda med bemötandet

  • 54% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2016 (pdf, 55,6 kb)

Beskrivning av Vasens vård- och omsorgsboende

Presentation

Från och med 1 februari är det intagningsstopp på Vasens vård- och omsorgsboende. Senare under 2017 stänger Vasen och de boende flyttar till andra vård- och omsorgsboenden.

På Vasen erbjuder vi platser med både somatisk och demensinriktning. Vår ambition är att skapa trivsel genom kompetens, erfarenhet, integritet och glädje och du har möjlighet till att påverka din egen vardag. Vasen drivs av Attendo AB på uppdrag av Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Vårt mål för dig som bor hos oss på Vasens vård- och omsorgsboende är att du ska känna trygghet och att du blir bemött med värme och respekt samt att du får en god service och en meningsfull vardag. Vårt mål är att ge service, vård och omsorg så som du vill ha det.

Hos oss arbetar sjuksköterska dygnet runt, sjukgymnast, arbetsterapeut, undersköterskor /vårdbiträden, samordnare och två verksamhetschefer. Vi har Silviasystrar på demensenheterna och en Trivselvärdinna.

Boendemiljö

Vasens vård- och omsorgsboende har sammanlagt 78 lägenheter, fördelat på 4 våningsplan där två plan är för personer med demenssjukdom. Varje enhet består av 10 lägenheter med gemensamma utrymmen som matsal och vardagsrum. I anslutning till de gemensamma utrymmena finns balkong/uteplats. Huset rymmer även en stor samlingssal på bottenvåningen. Vi har en caféverksamhet för våra boende och deras närstående varje eftermiddag kl 14 i entrén.

Alla lägenheter har kök, badrum och balkong. Lägenheten är utrustad med en höj- och sänkbar säng och sängbord samt garderober. I övrigt möbleras lägenheten själv efter eget tycke och smak.

Utemiljö

Vasens vård- och omsorgsboende ligger på Norrmalm, centralt i Stockholm.

Måltider

Måltiderna är en viktig del av dagen. Vi lägger stor omsorg på måltidens utformning, dukning och arrangemang. För oss är det betydelsefullt att maten som serveras både ser trevlig ut och smakar gott. Lunch och middag levereras färdig ifrån Dafgårds och värms sedan på avdelningarna vilket bidrar till att det sprids en hemtrevlig doft av god mat. Ris, potatis och pasta kokas i våra kök och serveras med färsk sallad som vi tillreder på plats.

Vi bakar även kaffebröd på plats vilket bidrar till hemtrevlig atmosfär.

Aktiviteter

På varje enhet erbjuder vi dagligen flera aktiviteter som enklare musikunderhållning, allsång, promenad, bingo, korsord, läsgrupp, lättgymnastik, sittgymnastik, balansgrupp, hjärngympa, spel, tipspromenad och utflykter. Utevistelse i form av promenader eller att bara sitta en stund på vår stora fina uteplats är en uppskattad aktivitet.

Vi har även en större samlingssal på bottenvåningen för gemensamma aktiviteter som diverse uppträdanden, musik, sällskapsspel, bingo och rörelse till musik. I entrén har vi även café varje dag kl.14 och där finns även ett litet bibliotek. Ansvarig för aktiviteterna är vår trivselvärdinna, arbetsterapeut och sjukgymnast samt övriga aktivitetsansvariga som finns på varje enhet.