Byholmens Vårdboende

Vårholmsbackarna 106, 127 44 Skärholmen

Byholmens vårdboende drivs på egen regi av Vardaga och är ett vårdboende för personer med demenssjukdom.

Fakta om Byholmens Vårdboende

 • Hyra 5790-7786 kr

 • Storlek 25 lägenheter totalt, 9 per enhet

 • Typ av boende Demensboende

  Erbjuder parboende
 • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

 • Uppgift saknas
  Nöjda med boendet

 • Uppgift saknas
  Nöjda med bemötandet

 • Uppgift saknas
  Tycker att måltiderna är trevliga

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 56,3 kb)

Beskrivning av Byholmens Vårdboende

Presentation

Boendet ligger i fräscha lokaler i närheten av Vårbergs centrum med gångavstånd från tunnelbana och bussar. Vi erbjuder en trygg och trivsam boendemiljö med utrymme för både ensildhet och gemenskap. Du får professionell vård med kontinuitet, formad efter dina behov och önskemål.

Byholmen är ett boende som är inriktat på kunder med demenssjukdom. Här på Byholmen erbjuder vi boende och umgänge utifrån dina egna villkor. Vi strävar efter att skapa en hemlik och trygg miljö och är måna om att du som bor här ska känna att dagarna känns meningsfulla, innehållsrika och behagliga. Närstående är alltid välkomna närhelst på dagen det passar dig.

På Byholmen arbetar erfaren omvårdnadspersonal med ett genuint intresse för äldreomsorg. Personalomsättningen på Byholmen är låg. Personalen genomgår kontinuerlig fortbildning inom till exempel demensvård.

Byholmens vårdboende drivs på egen regi av Vardaga som är en av Sveriges ledande leverantörer av äldreomsorg med mer än 14 års erfarenhet av omsorg och service till äldre.

Byholmen samarbetar med Ung Omsorg, vars verksamhet syftar till att skapa generationsöverskridande möten och förbättra den sociala tillvaron på äldreboenden i Sverige. Varje vecka under några timmar kommer Ung Omsorgs anställda ungdomar till Byholmen för att genomföra sociala aktiviteter såsom promenader, högläsning, allsång, sällskapsspel m.m. tillsammans.

En sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt på boendet och en gång i veckan kommer läkaren, som även finns att tillgå andra dagar vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga en dag per vecka och övrig tid vid behov.

Boendemiljö

Boendet består av en nyrenoverad fastighet där vi disponerar 3 våningar med 22 enrumslägenheter och 3 tvårumslägenheter. Varje lägenhet har helkaklat badrum och en liten köksdel med plats för kaffekokare och dylikt. Alla lägenheter har dessutom egen balkong. Du inreder lägenheten själv med egna möbler, förutom säng som Byholmen tillhandahåller. På varje våning finns ett vardagsrum med en öppen planlösning.

Utemiljö

De två stora lättillgängliga uteplatserna gör det lätt att ta sig ut i friska luften där vi fikar och har aktiviteter.

Måltider

På Byholmen arbetar vi för att erbjuda dig som kund en varierad och näringsrik kost samt en angenäm måltidsupplevelse med en miljö som är lugn och inspirerar till social samvaro. I menyplaneringarna tar vi hänsyn till årstidsväxlingarna och anpassar maten till de svenska traditionerna. Vi lägger stor vikt vid att det ska vara trivsamt och hemlikt runt våra matbord genom att ta hänsyn till dukning, färgsättning och uppläggning av maten m.m.

Aktiviteter

Byholmen har en medarbetare som arbetar med aktiviteter.