Stureby vård- och omsorgsboende

Tussmötevägen 175, 122 86 Enskede

Vi har välutbildad personal, mycket låg personalomsättning och de boende känner sig trygga

Fakta om Stureby vård- och omsorgsboende

  • Hyra 4374-5444 kr

  • Storlek 144 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

  • Organisationsform Kommunalt

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 90% Nöjda med boendet

  • 95% Nöjda med bemötandet

  • 77% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2017 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 57 kb)

Beskrivning av Stureby vård- och omsorgsboende

Presentation

Verksamheten vann hederspris i Stockholms kommuns kvalitetstävling 2012! Du hyr din egen lägenhet och det finns flera sociala mötesplatser. Vi satsar på goda måltider, sociala aktiviteter och en trygg vardag för alla äldre.

Hos oss kan du känna dig trygg och blir bemött med respekt och värme. Dina behov och önskemål står i centrum. Vi uppmuntrar till självständighet och delaktighet och erbjuder kultur- och hälsofrämjande aktiviteter.

All personal har vård- och omsorgsutbildning. Vi genomför ca 8 årliga utbildningar per år för att alltid vara uppdaterade. Erfarna sjuksköterskor finns på plats dygnet runt. Arbetsterapeuter och sjukgymnaster arbetar vardagar.

Stureby har sedan 2010 ett väletablerat samarbete med Karolinska Institutet gällande studenter, utbildning, forskning och utveckling.

Boendemiljö

Vi har 144 lägenheter med demensinriktning. Lägenheterna har eget badrum och är 24-37 kvm. Lägenheterna i hus 171 och 173 har spis och kyl. Förutom säng, så möblerar du själv din bostad. Gemensamma dagrum, kök och balkong.

Utemiljö

Utemiljö

Stureby vård- och omsorgsboende är ett modernt äldreboende i vacker parkmiljö.

Måltider

Förutom frukost, mellan- och kvällsmål kan du välja mellan två olika maträtter till lunch och middag. Du kan äta i ditt hem eller i den gemensamma matsalen tillsammans med andra.

Aktiviteter

Din vardag ska kännas meningsfull. Vi erbjuder stimulerande aktiviteter hela veckan. Stureby har ett internt aktivitetscenter som erbjuder gruppgymnastik, dans, musik, samtal över en kaffe m.m. Veckoschema finns uppsatt på alla enheter.