Grönskogens vård och omsorgsboende

Prästgårdsgatan 36, 172 32 Sundbyberg

Vårt mål är att du ska uppleva livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. Du erbjuds socialt umgänge och aktiviteter utifrån dina egna önskemål och förmågor.

Fakta om Grönskogens vård och omsorgsboende

  • Hyra 5286-6925 kr

  • Storlek 18 lägenheter totalt, 9 per enhet

  • Typ av boende Demensboende

    Erbjuder parboende
  • Organisationsform Privat

Vad säger brukarna?

Undersökningen genomfördes 2017

  • 100% Nöjda med boendet

  • 100% Nöjda med bemötandet

  • 100% Tycker att måltiderna är trevliga

Brukarundersökning 2016 (pdf, 0,7 mb)

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning 2017 (pdf, 55,9 kb)

Beskrivning av Grönskogens vård och omsorgsboende

Presentation

Grönskogens vårdboende ligger i ett lugnt område, nära både vacker natur och Sundbybergs centrum. Du får din egen lägenhet och service i en trygg miljö med vårdpersonal utanför dörren. Om du vill bo tillsammans med din partner, erbjuder vi möjlighet till parboende i de flesta lägenheterna. På Grönskogen erbjuds omvårdnad, stöd och omsorg till dig som drabbats av demenssjukdom av Alzheimertyp eller svårare demenssjukdom. Vi arbetar efter ett koncept som vi kallar Den Goda Dagen. Det innebär att du själv väljer hur du vill forma din dag utifrån din förmåga och dina önskemål. Du ska ha möjlighet att behålla ditt levnadssätt och dina vanor även om du har behov av stöd och hjälp. Vårt mål är att du ska uppleva livskvalitet, meningsfulla och glädjerika dagar. Du erbjuds socialt umgänge och aktiviteter utifrån dina egna önskemål och förmågor. Aktivitet är en viktig del av dagen hos oss, både inomhus och utomhus. Vi uppmuntrar och stödjer vardagsnära aktiviteter och social samvaro utifrån dina behov. Vi får regelbundet besök av fotvårdare och frisör, det går även bra att promenera till närliggande utförare av dessa tjänster. Tandläkare och tandhygienister kommer regelbundet till enheten.

Boendemiljö

4 avdelningar med 18 platser för demens av Alzheimertyp och 17 platser för svårare demenssjukdom, 35 lägenheter som ligger i grupper om 8-9 lägenheter med gemensamt kök och vardagsrum. Det finns även en balkong till varje enhet Lägenheterna är mellan 27-48 kvadratmeter stora. De flesta lägenheter består av två rum och möjliggör parboende. Som standard finns höj- och sänkbar säng, trinettkök (2 kokplattor, diskho och kylskåp)garderob och badrum med dusch. Du möblerar med dina egna möbler och saker, utom sängen som vi står för. Det finns brand- och trygghetslarm

Utemiljö

Grönskogen ligger i centrala Sundbyberg med direkt närhet till flertalet parker. Goda kollektiva förbindelser med pendeltåg, buss och tunnelbana. Flertalet butiker och annan service finns i närområdet.

Måltider

En höjdpunkt på dagen är måltiderna som även är en viktig social företeelse. Måltidssituationen är lugn och harmonisk och du motiveras och stöttas till så stort inflytande och delaktighet som möjligt. Du bestämmer var du vill inta din måltid, i matsalen eller på ditt rum. Du kan välja mellan två olika rätter till lunch och middag. Som trevlig avslutning på lunchen kan du avnjuta en god dessert. Till måltiderna serveras mineralvatten och bordsvatten, lättöl, måltidsdryck eller mjölk. Kaffe och frukt finns alltid när du så önskar. Så här lagas maten: Grönsaker, potatis, ris och pasta iordningsställs på plats. Övrig mat som huvudrätt och fräscha grönsaker och frukter levereras från Dafgårds och Menigo. Personalen bakar ofta till fikastunderna.

Aktiviteter

Aktivitet är en viktig del i omsorgen hos oss på Grönskogen. Du är välkommen att delta i de aktiviteter du gillar och orkar med. Vi planerar omsorg och aktiviteter efter dina vanor och hur du vill ha det. Du kanske vill delta i gemensamma aktiviteter eller göra något på egen hand. Dessutom har du varje vecka en timme fria aktiviteter tillsammans med din kontaktman på tu man hand. Varje söndag kommer Ung Omsorg till Grönskogen. Exempel på aktiviteter: • Kultur - Lyssna på musik, högläsning med bilder, historia. • Sport och fritid - Sittgymnastik, promenad, kasta boll. • Kropp och själ - Mjuk beröring, avslappnade musik, titta på komedier. • Mat och dryck - Delta i dukning eller bakning, gå på konditori. • Djur och natur - besök av hund, skötsel av växter i lägenheten, odla växer i enhetsträdgården, plantera blommor efter säsong. • Underhållningar/andra aktiviteter – besök av Bruno Piccano, italiensk pianist och Marco, trubadur. Varje vecka erbjuder vi olika aktiviteter som gör att våra boende känner sig trygga och nöjda. Vi erbjuder minst två aktiviteter varje dag utifrån individens önskemål och intresse.